Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ provodi katarzu današnjeg društva

27.01.2011. 23:00
HDZ provodi katarzu današnjeg društva


Sinoć je u punom atriju bibinjske OŠ Stjepana Radića na svečan način obilježena 21. obljetnica osnivanja HDZ -a općine  Bibinje na kojoj su između ostalih nazočili zadarski župan Stipe Zrilić, zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, brojni gradski i općinski predsjednici stranke, načelnici, gospodarstvenici, članovi i simpatizeri te mještani Bibinja. Iako najavljen i željno očekivan u Bibinjama, prvi čovjek zadarskog HDZ-a, ministar Božidar Kalmeta zbog poteškoća u prometu iz Zagreba je stigao tek nakon jednog i pol sata dugog službenog dijela svečanosti, na prigodni domjenak u školskom atriju.
– Hrvatska je ušla u gospodarsku krizu i ostala na nogama iako su pojedine skupine htjele to iskoristiti za vlasti politički uspjeh. Ne opravdavajući nikoga, cijelu sliku o korupciji treba reći da je ona svojevrsno bila blagoslovljena iz ‘zlatnog doba’ komunizma, iz usta Tita, u paroli: Druže, snađi se. Isto tako u onoj drugoj izjavi: Neki se suci drže zakona kao pijani plota, glasno se prisjetio predsjednik bibinjskog HDZ-a Ivan Šimunić, dodajući kako se danas provodi svojevrsno pročišćavanje, katarza hrvatskog društva, a već je to, kaže, stvaranje bolje Hrvatske koje je pokrenuo HDZ na čelu s Jadrankom Kosor.
–  Kad je se predsjednika SDP-a Zorana Milinovića na Hrvatskoj televiziji pitali tko mu je draži Tuđman ili Tito, odgovorio je Tito. Isti Tito koji je svojevremeno rekao da će prije Sava poteći uzvodno nego Hrvati imati svoju državu. A zahvaljujući Tuđmanu, ocu HDZ-a, Hrvati imaju svoju državu. I zbog tih i takvih izjava i zbog toga što Hrvatska nema vremena za eksperimente HDZ će pobijediti SDP na parlamentarnim izborima krajem godine, naglasio je Šimunić.
– Da SDP ima nekog Kalmetu, onda bi mogli više konkurirati u politici, zaključio je Ivan Šimunić nakon što je na dostojanstven i primjeren način prisjetio pet hrvatskih vitezova iz Bibinja koji su svoje živote utkali u oltar Domovine.
Nakon što je najavio novi infrastrukturni, komunalni i socijalni zamah u Bibinjama načelnik Nino Šimunić je s ponosom istaknuo statistički podatak kako se protekle godine u Bibinjama krstilo 66 djece, dok je bilo 27 sprovoda.
– Bibinje je jedino mjesto koje ima dva puna dječja vrtića, općinsko i u bibinjskom samostanu karmelićanki Blaženog Srca Isusova, pohvalio se načelnik Nino Šimunić.
– Prije dva tjedna otvoreni su radovi na odvodnji Bibinja i Sukošana, zajedničkog projekta koji otvaraju novu stranu prijateljstva i suradnje ovih dvaju općinskih središta, naglasio je Šimunić koji je najavio i početak radova na izgradnji infrastrukture i hotela u poslovnoj zoni Lonići te druge bibinjske komunalne projekte za koje se očekuje da uskoro zažive. 
– Bibinjci su puno dali  HDZ -u i državi, ali su i država i  HDZ  to znali uzvratiti i još će uzvraćati, zaključio je Ninio Šimunić.
U umjetničkom programu predstavili su vjerni, pomlađeni čuvari kulturne baštine “Veseli Bibinjci” i pučki pjesnik Ante Sikirić Krivin te klapa Bibinje s prvim tenorom Ivicom Ićom Sikirićem. Voditeljica je bila Suzana Lisica.