Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HSLS-u gradski prostor kroz dva mjeseca na Branimiru

27.01.2011. 23:00


U zamjenu za  uredske prostorije u zgadi  „Pegla” koje je HSLS koristio  do ljeta prošle godine, Grad  Zadar je ovoj stranci ponudio  nove prostorije na Obali kneza Branimira. Potvrdio je to  predsjednik zadarskog  HSLS-a Željko Predovan, navodeći kako se Grad odlučio  za takav korak potaknut i  činjenicom što postoje naznake da će sudski spor oko  poslovnih prostora u zgradi  „Pegla” završiti gubitkom  prostorija za Grad Zadar.
Kako je pojasnila Ivana  Dadić, stručna suradnica za  informiranje i odnose s  građanstvom u Uredu gradonačelnika, ove prostorije u  sudskom sporu potražuje privatna osoba koja ih je kupila  nakon što je bivši vlasnik završio u stečaju.
– Prostorije koje nam Grad  nudi su dosta devastirane, a  prostor je veći od onoga koliko nas pripada, tako da će  Grad uložiti u njegovo  uređenje, to jest podijeliti ga  na dva dijela i osigurati osnovnu infrastrukturu. Očekujem da će biti spreman za  useljenje za mjesec dana ili  dva, rekao je Predovan.
HSLS je prostorije u zagradi „Pegla” izgubio nakon  što je ljetos smijenjeni predsjednik županijskog HSLS-a  Stanko Zrilić ključeve vratio  Gradu Zadru, a stranka trenutačno koristi prostorije u  vlasništvu jednog od članova.