Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jazine – Jolly JBS za rasplet sezone

27.01.2011. 23:00
Jazine – Jolly JBS za rasplet sezone


Zanimljiv A-2 ligaški vikend je pred ljubiteljima košarke u Zadru. Na prvom mjestu je sigurno derbi između Jazina i Jolly JBS-a. Ta utakmica je prvima posljednja prilika da se domognu prve pozicije, dok je Šibenčanima posljednja prepreka da započnu pripreme za kvalifikacije za popunu A-1 lige. Računica je više nego jednostavna. Jolly je zasad bez poraza i s kapitalom pobjede od 14 razlike u prvoj utakmici protiv Jazina (73:59) što će značiti za igrače Ćire Perinčića da snovi o prvom mjestu mogu biti mogući jedino s pobjedom od 14 ili više razlike. Rezultat je to koji je iznimno teško postići s obzirom na kvalitetu rostera Jollyja u kojem se nalaze i tri Zadranina, Mate Mrva, dugogodišnji igrač (i kapetan) Borik-Puntamike, zatim Ivo Josipović, koji je jesenas igrao upravo za Jazine, te Jurica Spahija. Dakako, nitko ne jamči da će Jolly i Jazine do kraja sezone pobijediti sve utakmice, no jasno je da će nedjeljna utakmica u znatnoj mjeri odrediti rasplet sezone. Jazine su jednom bile prvak A-2 lige, u sezoni 2005./06., no kvalifikacije za A-1 ligu nisu prošle.
U sjeni velikog derbija odigrat će međusobni susret Voštarnica i Poličnik. “Zeleni” s Voštarnice su još sigurno pod dojmom prošlog kola kad su kod Jollyja izgubili s čak 43 poena razlike, dok je Poličnik prikazao odlično izdanje protiv Kaštelana. Uz ove utakmice svoju domaću obvezu imaju i Pet bunara koji će ugostiti Solin.
Raspored 14. kola: Jazine – Jolly JBS, Voštarnica – Poličnik, Pet bunara – Solin, Mislav – Metković, Kaštel galerija – Omiš Galeb, DOŠK – Šibenka 4.