Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Odabrani najbolji radovi gradskih učenika za Lidrano

27.01.2011. 23:00
Odabrani najbolji radovi gradskih učenika za Lidrano


OŠ Šime Budinića danas je bila domaćin gradske razine susreta učenika osnovnih škola Lidrano 2011. Smotra je okupila deset škola – OŠ Bartol Kašić, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Krune Krstića, OŠ Vladimira Nazora Neviđane, OŠ Nova, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljevac, OŠ Stanovi, OŠ Zadarski otoci i domaćin OŠ Šime Budinića. Prema riječima Silvane Rados, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Šime Budinića ove je godine na Lidranu sudjelovalo 110 učenika, dok je članova povjerenstva i voditelja-mentora bilo pedesetak.
– Na ovogodišnjem Lidranu učenici su svoje umiječe pokazali u četiri različita izričaja – literarnom, dramsko-scenskom (pojedinačni i skupni nastupi), videofilmsko stvaralaštvo i  novinarski izraz koji obuhvaća kategorije samostalnog novinarskog rada i školski list, pojasnila je Rados dodavši da su ove godine, kao i prošle, pristigli izvrsni učenički radovi.
– No,  ipak se osjeća neznatni pad broja pristiglih radova, a nadam se da to ne znači da se smotra gasi, dodala je Rados.
Prosudbeno povjerenstvo za listerarno stvaralaštvo u sastavu Ante Murn, Robert Bacalja i Katarina Ivon odlučili su da daljnje natjecanje na županijskoj razini od 25 pristigla rada nastavlja njih osam – «Divlja rijeka», «Iznad oblaka», «Filip u sredini», «Ah, ti mirisi», «Karneval», «Kaić mog dida», «O vatrenici», «Najteži dan».
Odluku koji radovi u kategoriji novinarsko stvaralaštvo, filmsko stvaralaštvo i redioemisija nastavljaju  donijelo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ivica Nevešćanin, Bernard Paleka i Ante Kolanović. U kategoriji samostalnog novinarskog rada natjecanje nastavljaju radovi «Ana u tvornici čokolade», «Kad se veselje mjeri u promilima», «London-naj», «Internet protiv knjige», «Ima ih, ima-čok, čok», «Novi pravilnik», «Uspomena na prve godine školovanja puna je svejtline i ugode». Od četiri prijavljena školska lista, svi nastavljaju natjecanje, a to su «Čehuljica», «Dite zadarsko», «Fontana» i «Koraci» (digitalni školski list). U kategoriji videofilmsko stvaralaštvo prijavljena su dva naslova koja, također, odlaze na županijsko natjecanje, a to su dokumentarni film «Ljubitelji ptica» i TV emisija «Ne odustaj od sna».
Anđela Ćurković-Petković, Sanja Zalović i Gabrijela Meštrović-Maštruko nalazili su se u sastavu prosudbenog povjerenstva za scensko stvaralaštvo – pojedinačno. Njihovom odlukom od ukupno 12 prijavljenih nastupa na županijsko natjecanje odlaze «S biciklom nikad nisi sam», «Bijela nevjesta», «Mam», «Didi», «Meksičke serije», «Djeca nasmijana» i «Nije on težak, on je moj brat».
Prosudbeno povjerenstvo za scensko stvaralaštvo – skupno u sastavu Juraj Aras, Matija Šango i Dragan Veselić odlučili su da od šest prijavljenih nastupa na županijsko natjecanje odlaze «Oteti Božić» OŠ Zadarski otoci, «Je li tebe tko što pitao» OŠ Nova te dva rada OŠ Šimuna Kožičića Benje «Zid» i «Najotmjeniji div u gradu».