Rektora će ipak birati Senat?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Sadašnji rektor dr. Ante Uglešić

Sinoć je u Svečanoj dvorani  Sveučilišta u Zadru održan informativni  sastanak o novim zakonskim prijedlozima iz  područja znanosti i obrazovanja. Prvi nacrt  novog Zakona o obrazovanju jednoglasno je  odbačen na prvoj sjednici Senata u akademskoj godini 2010./11. zbog zadiranja u  autonomiju Sveučilišta.

Rektor prof. dr. sc. Ante Uglešić i proretorica prof. dr. sc. Ana Proroković, kao  članovi prosudbenih skupina, izvijestili su  djelatnike Sveučilišta o dosadašnjem tijeku  rada na tekstu Zakona o Sveučilištu i Zakona  o visokom obrazovanju.

- Stanje je puno bolje nego nakon prvih  nacrta zakona koji su izišli u raspravu. Gotovo  sve primjedbe su uvažene, svi zapisnici sa rada  povjerenstava idu u Ministarstvo gdje će se  izrađivati novi nacrti, nakon čega bi trebali  doći na provjeru na isto Povjerenstvo. Još  naravno nije sve konačno, ali jako su optimistični i zadovoljni postignutim, rekla je  Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta,  nakon sinoćnjeg sastanka.

 A među novim prijedlozima je i taj da  rektora ipak bira Senat, a ne Stručno vijeće,  koje bi po ovom prijedlogu odluku Senata  samo potvrđivalo. Iako je novi Zakon za sada  samo nacrt, nadaju se da će on biti gotov do  Rektorskog zbora u veljači.

Na sastanku zatvorenom za javnost sudjelovao je veliki broj zainteresiranih djelatnika Sveučilišta, a osim Uglešića i Proroković na sastanku su bili i prof. dr. sc. Igor  Radeka, predstavnik sindikata te predsjednica Studentskog zbora u Zadru Ana Šašek,  koji su također predstavnici Povjerenstava  koja rade na donošenju novog Zakona o  obrazovanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno