Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pipan: Svakog protivnika shvaćamo jednako ozbiljno

27.01.2012. 23:00
Pipan: Svakog protivnika shvaćamo jednako ozbiljno


Iako Zadrani imaju dvostruko više pobjeda od večerašnjeg protivnika (10-5), te niz od osam uzastopnih pobjeda, dok je Darda izgubila posljednja dva susreta u svojoj dvorani, a uz to je i kvaliteta objektivno uvelike na zadarskoj strani, Aleš Pipan će istaknuti.
– Svakog protivnika shvaćamo na isti način, maksimalno ozbiljno, zvao se on Darda, Dubrovnik, Cibona, Zagreb ili Cedevita. Jer ako u pripremi nemamo ozbiljan pristup, onda će igrači misliti da će biti lako, a nema laganih protivnika.
Zadrani su, dakle, Dardi posvetili punu pozornost i u Baranju putuju spremni. Premda je momčad Senada Muminovića u očitom padu forme, te je nakon tri uzastopne pobjede (Sonik i Svjetlost kod kuće, Križevci u gostima), doživjela dva uzastopna domaća poraza, od Alkara i Zaboka po deset razlike, u zadarskim redovima nema opuštanja.
– Imamo dovoljno vremena između utakmica da se dobro pripremimo za svakog protivnika. Od srijede smo svaku večer po 45 minuta posvetili skautingu i gledanju utakmica, te još pola sata na terenu.
Prije tri mjeseca Zadar je na Višnjiku pobijedio Dardu sa uvjerljivih 67:51, iako je to bila prilično slaba košarkaška utakmica. Danas je, dakako, Zadar u mnogo boljem stanju nego tada, a Darda? Statistika kaže da je najkorisniji igrač centar Mato Perajica, koji za 34 minute u prosjeku postiže 14 poena, uz 6,5 skokova. Tu je zatim Veljko Budimir sa 13,3 poena i 4 skoka pa Dejan Meznarić sa 10,5 poena, te Rudolf Jugo, Ivan Mileković i Antonio Bičvić, koji su na prosjeku ispod deset poena, ali su na nekim utakmicama znali zabiti preko 20. Gotovo svu minutažu zaštićenog godišta ima Luka Pandurić, koji ima solidne brojke 8,6 poena, 4 skoka i 2,4 asistencije po utakmici.
– Igraju specifičnu košarku sa dosta zone i kombinirane obrane. Nešto su izmijenili sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Prije svega mislim na odlazak Zvonimira Ridla, koji je bio jedan od stupova njihove igre. Pod košem trebamo zaustaviti Perajicu, koji je dosta fizički jak i borben. Vanjski igrači su im dosta brzi i mogu biti vrlo opasni u šutu za dva i tri poena – oprezan je u najavi strateg Zadra.
Očekivanja su, jasno, uvijek ista.
– Kao i uvijek, idemo na pobjedu. Dobro smo trenirali, a vratio nam se i Vrbanc, koji je cijeli tjedan normalno trenirao. Moramo igrati obranu i ne dopustiti protivniku da se razigra. Idemo odigrati što bolje i vratiti se kući s nova dva boda – za kraj će Pipan.


 OLIVARI USPJEŠNO OPERIRAN


– Šime Olivari je uspješno operiran u Zagrebu i danas se vraća kući. Tek trebamo vidjeti koliko će trajati oporavak, jer je to individualno. Neki igrači se vrate brže, a neki sporije. U svakom slučaju, želimo mu što brži oporavak, da se što prije vrati na teren i da taj problem sa zglobom u potpunosti riješi – kaže trener Zadra.
Kakva je situacija s Tonijem Brnasom?
– Još se nije potpuno oporavio. I kada bude potpuno zdrav, treba mu desetak dana rada po posebnom programu, kako ne bi nespreman ušao u naš ritam i ponovno riskirao neku ozljedu. Sada je na istom nivou kao na početku sezone. Napravit ćemo mu individualni program i onda će se priključiti momčadi.




 A-1 LIGA


Raspored 15. kola: Darda – Zadar (19), Sonik Puntamika – Kvarner (18), Križevci – Dubrovnik (19), Alkar – Jolly (19,30). Svjetlost Brod – Split (igrano sinoć). Zabok – slobodan.