Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zabavna strana studiranja

27.01.2012. 23:00
Zabavna strana studiranja


Iako je ovo prva godina proširenih Otvorenih dana iz Sveučilišta se nadaju kako će ovakvo predstavljanje Sveučilišta postati tradicija koja će budućim studentima pokazati kako je studiranje mnogo više od samog učenja


Ovogodišnjim programom Otvorenih dana Sveučilišta u Zadru Sveučilište se pokazalo, ne samo kao institucija akademskog znanja, već i kao mjesto različitih slobodnih aktivnosti za studente. Otvoreni dani započeli su sportskom večeri, središnji događaj bila je promocija sveučilišnih odjela, a program je završio Kulturnom večeri u izvedbi studenata i nastavnika Sveučilišta u Zadru koja je održana u četvrtak navečer u Svečanoj dvorani.
Posljednjeg dana Otvorenih dana studenti nekoliko odjela priredili su više različitih točaka u svom programu. Večer je nastupom otvorio Akademski pjevački zbor Sveučilišta studentskom himnom Gaudeamus igitur pod ravnanjem maestrice Snježane Habuš Rončević, a tijekom večeri pjevači Zbora predstavili su se s još četiri pjesme. Dio II. i III. pjevanja “Pakla” iz ” Božanske komedije”recitirale su na talijanskom, finskom i hrvatskom studentice Odjela za talijanistiku. Studentice Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Odjela za kroatistiku i slavistiku uz dva vanjska suradnika izveli su isječke iz “Ćelave pjevačice” Eugenea Ionesca. Tijekom večeri pušten je i film Student/-ica Odsjeka za ruski jezik i književnost Odjela za kroatoistiku i slavistiku “Blagajnica” redateljice prof. Maje Pandžić, a za kraj je studentica Barbara Klepić izrecitirala odlomak monodrame “Medea”.
Iako je ovo prva godina proširenih Otvorenih dana iz Sveučilišta se nadaju kako će ovakvo predstavljanje Sveučilišta postati tradicija  koja će budućim studentima pokazati kako je studiranje mnogo više od samog učenja.