Žalosni jer ih je nevrijeme zaobišli

Slika korisnika admin
OLUJA SVIH OLUJA - RAZOČARANI AMERIKANCI

S obzirom da smo definitivno postali globalno selo, zadnjih su nas dana preplavile vijesti (bolje vijesti nego vodurina ili lava) o strašnoj vremenskoj kataklizmi koja je trebala zadestiti S.A.D. Smiješno je to, jer da je neki ciklon pokosio pola Dalekog istoka, Oceanije i Afrike i pri tome pobio par stotina tisuća ljudi, to bi bila manja vijest nego ova da su Njujorčani bili prisiljeni spremiti zalihe vode i hrane da im se nađe. Na kraju, od katastrofe nije bilo ništa. Palo je samo 20-ak cm snijega i to je to. Niti za napraviti dobrog Snješka Bijelića (iako bi, s obzirom na tamošnji smog, to bio Snješko "Crnić"). I što je sada najsmiješnije? To da su ovi nezadovoljni, jer su očekivali nešto, a nisu to i dobili. Najgore su prošli meteorolozi koju su prenapuhali prognoze. Jednom je davno, mislim da je to bio Sijerković (ali nisam siguran), na pitanje "kakvo će biti vrijeme sljedeći tjedan?", odgovorio: "Ne mogu vam reći kakvo će biti vrijeme. Mogu vam samo reći prognozu vremena." Uvijek sam te Amerikance smatrao malo blesastima, ali ovo da protestiraju jer ih je nevrijeme zaobišlo, to ipak prelazi granice zdravog razuma. Tipično amerikanski. Sito pa bijesno. A kakav se divan blockbuster mogao snimiti na tu temu.

PAPA FRANJO PUŠTA BALONE

Ne prođe ni par dana, a da me ovaj naš Papa Franjo, taj divni, dobri i plemeniti čovjek, ne iznenadi nekim novim potezom kojim samo potvrđuje svoju veličinu, a razočarava farizeje koji misle da bi vođa Katoličke crkve trebao biti militantni ksenofob poput njih. Ovaj je put odlučio da sa svoga prozora umjesto bijelih golubova u nebo pušta balone. Dogodi se naime, da takvog goluba netom puštena, još u zraku prikolje vrani gavran ili neka druga krvoločna ptičurina, a s obzirom da je golub simbol mira, to nije baš zgodno. Uostalom, kada se samo sjetim kakvi su sve tiranini, zločinci, despoti i teroristi puštali u zrak golubove, zbilja mi se cijela priča zgadi. Zato je naš Franjo (Bog mu dao zdravlja) odlučio puštati balone. Velik i jednostavan čovjek stvarno.

"ODLIČNO" ČETVRTO MJESTO?

Da. Ja spadam u one koji misle da smo najbolja rukometna nacija na svijetu i da je za nas neuspjeh sve osim pobjedničkog postolja. Imamo tradiciju, najbolje igrače, a sada još samo treba da ih netko i posloži, ali ne tako da najbolje igrače šalje u prijevremenu mirovinu (Džomba, Balić, Metličić...) i da svaki čas nekakvim "pomlađivanjem" traži sebi alibi za neosvajanje odličja. Trenutno je selektor čovjek iz Metkovića koji se proslavio kao igrač, ali mu kao treneru nekako i ne ide. Nije baš popularan u narodu, a bogami ni među igračima. Pa došli tako novinari do njega i pitaju ga prije ove važne utakmice - "Osjećate li ikakav pritisak?" - "Ne, ne osjećam pritisak." - veli on. "A zašto bi i osjećao" - dodao bih ja. Kako god ovo završilo, neće dati ostavku, niti će ga oni koji su ga stavili (izabrali) na mjesto izbornika, smijeniti. Dok ovo pišem još se ne zna kako će završiti četvrtina finala sa Poljacima. Ja se nadam da ćemo otići do kraja i konačno osvojiti zlato, ali ako se to ne dogodi, nadam se i ostavci. Ali, koga briga čemu se ja nadam? Ja sam samo obični mediokritet koji ne vjeruje ljudima koji slušaju narodnjake.

IZJAVA TJEDNA - "JAKO MI JE LIJEPO"

I za kraj, evo i najbolje tv-izjave tjedna. Naime, u Gorskom kotaru se na okupu našla gomila djece, koja su se došla organizirano sanjkati, skijati i što se sve već ne radi na snijegu. Onda ih novinari pitaju kako im je i kako se osjećaju, a oni svi jedno za drugim odgovaraju sa "lijepo mi je, jako mi je lijepo" i svi su sretni i zadovoljni. Ipak, najbolji je bio jedan mali koji je rekao: "Jako mi je lijepo. Sto tisuća puta mi je lijepo". Eto, bar je nekome lijepo i to još sto tisuća puta. Za to je naravno zaslužan snijeg, ali sam nekako uvjeren da ova djeca kojoj je tako jako lijepo, sigurno prije toga nisu gledali dnevnik. Za dobro raspoloženje, osim snijega, potrebno je i nešto drugo - duševni mir.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno