Udruga navijača Tornado odlazi u stečaj i prestaje postojati!

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Hoće li navijači okupljeni u Udrugu Tornado moći zadržati gradske prostorije?

Udruga navijača Tornado Zadar uskoro će biti ugašena! Na Trgovačkom sudu u Zadru ovih dana je otvoren skraćeni stečajni postupak nad tom udrugom, koji je odmah i zaključen. U skladu sa zakonom Udruga Tornado bit će likvidirana.

Zahtjev za otvaranjem stečaja te udruge podnijela je FINA još 9. prosinca prošle godine i to zbog toga što, kako se navodi u njihovu zahtjevu,  na dan 1. rujna 2015. godine Tornado ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 700 dana i to u ukupnom iznosu od 26.501,85 kuna. Ta udruga, navodi se, u Jedinstvenom registru računa ima otvorena dva računa u jednoj poslovnoj banci i na njima ima oročen novac. FINA ne raspolaže drugim podacima o imovini Tornada, stoji između ostalog u zahtjevu FINE.

Kako je došlo do toga da se likvidira jedan od sportskih simbola Zadra pokušali smo doznati od malo poznatoga aktualnoga predsjednika te udruge Luke Buljata. No do njega se trenutačno ne može doći, budući da se, zajedno s još 13 pripadnika te navijačke skupine, i jučer nalazio u pritvoru Prekršajnog suda u Gospiću. Kažnjeni su na pet dana pritvora zbog nedavne masovne tučnjave s pripadnicima šibenskih Funcuta na odmorištu Janjče na autocesti A1.

Likvidacija Udruge Tornado jako je pogodila jednoga od njenih osnivača i dugogodišnjeg predsjednika Borisa Marina, koji je podsjetio kako se radi o drugoj najstarijoj hrvatskoj navijačkoj skupini, iza Torcide.

- Držim da naša udruga zavrjeđuje postojati i djelovati. Koliko su samo svojim navijanjem pomogli zadarskim sportašima još od daleke 1965. godine. Nadam se da Grad Zadar, koji im je dodijelio svoje prostorije na korištenje, neće sada te dečke mlade generacije našeg Tornada izbaciti na ulicu. Ta prostorija njima služi za druženje i za dogovore za navijanje na utakmicama - istaknuo je Marin, koji je pozvao Gradsku upravu za pronalazak načina za sufinanciranje nove navijačke udruge, koja će se trebati osnovati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno