Umjesto putujuće tete, vrtić za svako dijete

Slika korisnika admin
Autor: 
Na gradnju ražanačkog vrtića, bez uređenja okoliša i opremanja, utrošeno je 1.679.996,26 kuna

Dječji vrtić nalazi se uz Osnovnu školu Jurja Barakovića u Ražancu. Građenje vrtića, uređenje okoliša oko njega te opremanje vrtića, investicija je vrijedna 2.486.342,71 kuna. Na izgradnju vrtića utrošeno je 1.679.996,26 kuna, uređenje okoliša dječjeg vrtića stajalo je 532.431,25 kuna, a opremanje vrtića 273.915,21 kuna.

U općini Ražanac ima četrdesetak djece s kojima putujuća teta Zlata Miočić-Stošić radi u Ražancu, Rtini, Jovićima, Radovinu, Krnezi, Ljupču, Ljubačkim Stanovima i Podvršju, te odrađuje obveznu godinu male škole, a ukupan broj predškolaca koji bi pohađali dječji vrtić u Ražancu je oko 120.

Putujuća teta je do sada bila jedino rješenje, no jasno je da je vrtić u općini potreban. Na dosadašnji način su se pokrivale potrebe djece da imaju godinu odrađene predškole, nužne za polazak u osnovnu školu, ali i taj je dio odrađivan u područnim školama, bez pravih uvjeta. Izgradnjom vrtića stvoreni su se potrebni uvjeti za rad s djecom svih predškolskih uzrasta, što će značajno pridonijeti i kvaliteti života njihovih roditelja.

Projekt je sufinanciran iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Zgrada je društvene namjene, a sastoji se od ulaznog dijela s prostorom za više namjena, sobe za izolaciju djeteta, sobe za osoblje, spremišta i skupnih jedinica s pripadajućim garderobama, sanitarijama i igraonicama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno