Međunarodna bitka u Vrsima u humanitarne svrhe (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika valentinam
Airsoft
Kako mi imamo dobre uvjete, našu šumu, u suradnji s Općinom smo krenuli u organizaciju jednodnevnog događanja u našem mjestu. Na ovakvim događanjima se obično okupi do sto ljudi, ali nas je iznenadio odaziv i ovo je svakako jedan od najmasovnijih susreta u Hrvatskoj, ispričao nam je Toni Stošić, jedan od organizatora ovog događanja
Zvonko KUCELIN
Šuma kod Vrsi pokazala se kao odlična destinacija za poprište bitke

Kada je prije nešto više od pola godine došlo do promjene u sastavu Općinskog vijeća Općine Vrsi s dolaskom grupe mladih do tada neiskusnih u bilo kakvom obliku političkog života, svojim sumještanima su ponudili jedan drugačiji pogled na to kako bi trebao izgledati život u ovoj maloj općini. Jedno od takvih događanja koje je pokrenula skupina mladih ispod 30 godina je bilo i nedjeljno događanje u šumi koja se nalazi uz plažu Mulo, a radilo se o druženju 200-injak prijavljenih sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u airsoftu. Riječ je o disciplini sličnoj paintballu s time da se ovdje simulira vođenje vojnih operacija uz pomoć replika oružja i metaka, ali uz maksimalnu zaštitu svakog sudionika.

-Ideja se rodila prije nekoliko mjeseci kada sam razgovarao s jednim mojim prijateljem koji se bavi s airsoftom te ni sam nisam znao o čemu se tu radi. Prijatelj me je educirao o tome i tako smo došli na ideju da jedan ovakav događaj organiziramo u Vrsima. Kako mi imamo dobre uvjete, našu šumu, u suradnji s Općinom smo krenuli u organizaciju jednodnevnog događanja u našem mjestu. Na ovakvim događanjima se obično okupi do sto ljudi, ali nas je iznenadio odaziv i ovo je svakako jedan od najmasovnijih susreta u Hrvatskoj, ispričao nam je Toni Stošić, jedan od organizatora ovog događanja.

Igrači koji su se borili u dvije skupine bili su podijeljeni u „UN“ i „Pirate“ ekipe, a područje od 6 do 8 kilometara kvadratnih bilo je podijeljeno u više baza.

- Ovo događanje ima humanitarnu svrhu jer je novac od kotizacija namijenjen za potrebe dječjeg vrtića u Vrsima. Mi smo zadovoljni odazivom ljudi na ovaj događaj, a sve je krenulo tako da smo uz pomoć poznanstava na jednom mjestu okupilo ovoliki broj sudionika, saznajemo od Stošića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)