Otklonjena posljednja prepreka za gradnju aerodroma u Stankovcima

Slika korisnika valentinam
Država objavila natječaj za prodaju zemljišta
Autor: 
Među nekretninama koje država prodaje je i kompleks zemljišta u Stankovcima na kojem bi se, prema prostornom planu Zadarske županije, trebao graditi aerodrom
Ovako bi u budućnosti trebao izgledati stankovački aerodrom

Čini se kako priča s izgradnjom aerodroma u Stankovcima napokon dobiva svoj epilog. Naime, Ministarstvo državne imovine objavilo je u petak poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u državnom vlasništvu. Među njima je i kompleks zemljišta u Stankovcima na kojem bi se, prema prostornom planu Zadarske županije, trebao graditi aerodrom.

- Priča je to koja traje deset godina, a čini se kako joj je napokon došao kraj. Ministarstvo je raspisalo natječaj koji traje do 27. ožujka. Na toj lokaciji koja se prostire na 99,5 ha, po prostornom planu Zadarske županije može se graditi aerodrom za manje business zrakoplove, uz popratne sadržaje. Na natječaj se može javiti tko hoće, ali se može graditi isključivo ono što je planom predviđeno, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić. Početna cijena je 11,5 milijuna, uz učešće 500.000 kuna.

- Mogu reći da će to biti nova turistička ponuda za Zadarsku i Šibensko kninsku županiju, jer smo mi na nekoj sredini. Naime, riječ je o bogatoj klijenteli, ljudima koji dolaze privatnim avionima. Za naš kraj to znači otvaranje novih radnih mjesta, što jako puno znači, zaključio je Baradić.

Aerodrom u Stankovcima projekt je i ideja poduzetnika iz Sesveta Josipa Crnčevića, stara devet godina, a prema najavama gradnja aerodroma i grada bila bi "teška" 400 milijuna eura. Najveća prepreka njegovom ostvarenju bilo je upravo državno zemljište do kojeg investitor nije mogao, a ovim je natječajem i ona otklonjena. Za projekt je već ishodovana i lokacijska dozvola.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)