Treći tjedan »Virskih maškara« donio je dobru zabavu i nagrade za najbolju pojedinačnu masku i maškaranu grupu

Slika korisnika valentinam
U SUBOTU SVIRALI »GUSTAFI«
Autor: 
Virski list

Nisu Virani, ali će to uskoro postati – to su nam na subotnjem koncertu „Gustafa“ na Viru kazale „Garavuše & Plavuše“, najbolja maškarana skupina trećeg vikenda manifestacije „Virske maškare“. Dolaze iz velikogoričkog Šćitarjeva i Zagreba sa vikend statusom u virskim naseljima Kozjak i Velika Slatina gdje, kaže nam jedna od „Plavuša“, uživaju u odmoru i – lignjolovu.

„Imamo kaić i kako smo vrsne lignjolovke, rado izlazimo na more. Na Vir smo došle upravo zbog lignji i Virskih maškari“, priznaje virska Zagrepčanka dodajući kako će se cijela četveročlana ekipa još ove godine trajno preseliti na otok. Dotad će uživati u lijepoj nagradi koju su dobile ove tri ljepotice s jednim ljepotanom pretvorenim u kovrčavu „Garavušu“: velika „Bajadera“, dvije boce vrhunskog Rosea i košarica sa suhim voćem. Nagrada za najbolju pojedinačnu masku na subotnjem izdanju „Virskih maškara“ otišla je u ruke „Meduzi“ imena i prezimena Antonija Miletić. Gospođa Antonija uvijek ima raskošne maske, pa smo je prethodna dva tjedna zapamtili kao „Olafa“ i „Pocoya“, a sada je jednostavno očarala meduzinim složenim morfološkim oblikom unutar dva razreda žarnjaka, režnjaka i obrubnjaka. Slobodno plivajući način života ove virske „Meduze“ nagrađen je s dva pića na šanku restorana „Kotarina“, no to je tek jedan razloga za zadovoljstvo.

„Uvijek sam raspoložena za izradu maski i sudjelovanje na Virskim maškarama, a za ovu meduzinu masku i kostim trebalo mi je samo jedno popodne“, kaže Antonija. I tako je uz vodnjanske „Gustafe“ zaključena još jedna luda maškarana subota na Viru, a sljedeći tjedan donosi obilje dobre zabave: najveći županijski dječji karnevalić 1. veljače i velike međunarodne karnevalske povorke 3. veljače s koncertom nenadmašnih opatijskih „Koktelsa“. Manifestaciju „Virske maškare“ (13. siječnja – 13. veljače) organiziraju destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“, virska karnevalska udruga „Vizera“ i kao glavni sponzor Općina Vir. Branko Dabičić i Elizabeta Fumić su veliki meštar i kraljica „Virskih maškara“, a program vodi poznati zadarski zabavljač i animator Igor Jelenić Toto

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno