Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

GLUHI TELEFONI Direktor Matek: Vodovod ima 24-satno dežurstvo, Stanari: Dva dana nam se na niti jedan broj nitko nije javio!

28.01.2019. 14:55
GLUHI TELEFONI Direktor Matek: Vodovod ima 24-satno dežurstvo, Stanari: Dva dana nam se na niti jedan broj nitko nije javio!


Stanari Ulice Put Petrića na broju 43 neugodno su se iznenadili ove subote kada im je oko 22 sata prvo potekla onečišćena, zemljana voda, a nakon toga su ubrzo pipe ostale potpuno suhe.
Normalno je da u zgradi i infrastrukturi sagrađenoj početkom 80-ih godina prošlog stoljeća pokoji put puknu vodovodne cijevi, koje djelatnici tvrtke Vodovod po dojavi dosta brzo saniraju, no problem je kada se to dogodi vikendom, i to kao u navedenom primjeru, sa subote na nedjelju.
Jedan od, s pravom revoltiranih stanara zgrade na broju 43, ističe kako je u nekoliko navrata u subotu oko 22 sata čim je primijetio slab tlak vode i njezinu smeđu boju, pokušao kontaktirati dežurnu službu Vodovoda, no na broj 023/282 900 nitko se nije javljao.
– Nisam mogao vjerovati, nizak tlak vode i njezina onečišćenost ukazivali su na ništa manje nego pucanje vodovodne cijevi u ovom dijelu naselja. Kafić u prizemlju i susjedi na prvom katu su koliko toliko imali vode, ali mi ostali smo gotovo dva dana proveli bez vode. Morali smo pogasiti sve kućanske aparate, prvo bojlere, nismo mogli prati odjeću, posuđe, a ono što je najbitnije niti održavati osobnu higijenu. Vratilo nas je to u 90-e, ratne godine kada smo vodu iz cisterni, u ovom slučaju flaširanu iz dućana, grijali na štednjaku i šalicom se polijevali kako bismo se okupali. Nedopustivo je da u 2019. godini u gradu Zadru nema hitne interventne službe za ovakve slučajeve. Srećom, cijev je puknula ispred zgrade, a što bi bilo da je unutar nje? Sve bi poplavilo. Pokušao sam zvati još jedan broj koji sam pronašao na stranicama Vodovoda  023/282 999  i to u nedjelju oko 10 sati ujutro, no ni na njega se nitko nije javljao. Susjedi su po pitku vodu išli u obližnje trgovine. Neki su “preko veze” čak pokušavali doći do nekoga iz Vodovoda da se nešto učini, ali ni to nije pomoglo. Tek jutros, susjeda je rekla da joj se oko 8 sati netko u Vodovodu javio na jedan od ova dva prije spomenuta broja i zamislite, rekao da nisu dobili nikakvu dojavu o puknuću cijevi, odnosno problemu na ovoj lokaciji. Ne vjerujem, jer su koliko znam, bar dva ulaza bila bez vode, a u svakom  je po osam stambenih jedinica, dakle ukupno 16, te je malo čudno da nitko od 16 obitelji od kojih neki imaju i malu djecu, do tada nije reagirao, rekao je revoltirani stanar koji je želio ostati anoniman (podaci poznati redakciji).
Dok smo pisali o ovom, djelatnici Vodovoda su po jutrošnjem pozivu stanara promptno izašli na teren, locirali puknuće ispred jednog od ulaza zgrade te se rješenje ovog problema očekuje tijekom dana, kako nam je u razgovoru najavio direktor Vodovoda, Tomislav Matek. On i dalje tvrdi kako ova gradska tvrtka ima tzv. 24-satnu pripravnost.
– Ne znam konkretno što se dogodilo, mi snimamo korisničke pozive. Neka nam se jave stanari kada, u koliko su sati u subotu zvali, pa ćemo provjeriti zašto se na taj broj u Vodovodu  nitko nije javio, kazao je Matek.
Naravno, stanari nisu htjeli davati brojeve iz razloga ukoliko se pozivi snimaju, onda je logično da se i vide sati kada su pozivi u subotu i kroz nedjelju ovoj gradskoj tvrtki upućeni.
Direktor Matek usprkos svemu i čestim prigovorima sugrađana i dalje stoji pri svome te tvrdi kako Vodovodu dežurna služba radi od ponedjeljka do subote u vremenu od 7 do 19 sati, no ukoliko se radi o nekom velikom kvaru imaju pripravnost inženjera i popodne nakon radnog vremena i vikendom, dakle pokrivena su sva 24 sata.
– Naši ljudi su izašli na teren i ustanovili gubitak vode na cjevovodu na Putu Petrića 43 i to je razlog zašto su stanari ovih ulaza imali slab tlak vode, oni na nižim katovima, dok oni na višim nisu imali uopće. Problem bi se trebao sanirati tijekom dana, istaknuo je Matek dodajući kako naši sugrađani za sve ovakve hitne vikend-intervencije mogu kontaktirati Vodovod na broj 023/301 040, gdje bi se vikendom svakako trebao javiti djelatnik na porti te prijavu kvara proslijediti pripravnom djelatniku, zaključio je Matek.
No, jedno su riječi, a drugo realnost, stoga, ukoliko vam vodovodne cijevi puknu u vremenu od 19 sati u subotu do ponedjeljka u 8 sati, želimo vam puno sreće i bar jednog vodoinstalatera u naselju.