Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvije izložbe, dva filma i nagradna lutrija

28.01.2021. 14:41


Muzej antičkog stakla u Zadru ovaj petak, 29. siječnja 2021. sudjeluje na 16. Noći muzeja, koja ove godine nosi epitet digitalna. Digitalno, online, virtualno – sve su to riječi koje su postale svakodnevica u muzejskoj praksi u proteklih gotovo godinu pandemijskih dana.
Za ovogodišnju manifestaciju MAS je pripremio dvije nove virtualne izložbe, dvije projekcije filma, te bogatu nagradnu lutriju. Sve to će se moći pogledati putem muzejskih društvenih mreža, službene web stranice i youtube kanala.
Virtualna izložba »11 Noći u Muzeju« je treća i završna iz tzv. COVID ciklusa virtualnih izložbi pod nazivom Iz dokumentacijskih fondova MAS-a, koje priprema Odjel za dokumentaciju i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist. Izložba obuhvaća 11 održanih programa za Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2010. do 2020. godine.
Izložba će se moći pogledati u petak putem linka na službenoj stranici muzeja http://www.mas-zadar.hr/.
Druga virtualna izložba »Drevne društvene igre na ploči« projekt je viših kustosa muzeja Anamarije Eterović Borzić i Berislava Štefanca, koji pomoću odabranih predmeta iz muzejskog fundusa evociraju svijet društvenih igara. Tako se kroz izložbu, sadržajno podijeljenu u više tematskih cjelina popraćenih bogatim edukativnim materijalom, predstavljaju igre starih Sumerana, Egipćana, Grka ili pak Rimljana. Namijenjena je svim dobnim skupinama, djeci i odraslima, kao i svim ljubiteljima društvenih igara na ploči.
Izložba će se moći pogledati u petak putem linka na službenoj stranici muzeja http://www.mas-zadar.hr/.
Projekcija filma »Latrunkuli – rimska društvena igra na ploči« će se moći pogledati u petak na https://www.youtube.com/user/maszadar/featured. Projekcija filma »Eksperimentalna arheologija u MAS-u« će se moći pogledati u petak na https://www.youtube.com/user/maszadar/featured.
Nagradna lutija u kojoj se može osvojiti 10 bogatih nagrada putem službene facebook stranice muzeja – https://www.facebook.com/mas.zadar.