Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ugostitelji ogorčeni: “Coffe2go imaju čak i pekare, spremimo se za tužbu i građanski neposluh”

28.01.2021. 14:32


Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.
Neće biti otvorene terase, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van.


Financijska šteta
Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku Vlade, javlja N1.
“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.
Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.


Bujas: Katastrofalna odluka
Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika kaže da je ova odluka katastrofalna.
“Razočaravajuća odluka vlade… zapravo katastrofalna. Čak ni coffe2go (a pekare, dućani… svi mogu prodavati kavu), ni teretane, ništa. Diskriminatorna odluka. Dajte nam da radimo”, napisao je na Twitteru.
Bujas je i na Facebook stranici Udruge Glas poduzetnika ponovio kako se radi o katastrofalnoj i diskriminatornoj odluci Vlade.
“Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju Mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole – ne mogu! UGP će se konzultirati sa svim neovisnim Udrugama koje podržavaju naš rad, neovisnim Inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17h, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene. #ZelimRaditi”, napisao je Bujas.