Nije lako riješiti problem derutnih zgrada u staroj gradskoj jezgri

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
S vremenom postaju sve opasnije za prolaznike
Komunalno redarstvo redovito upozorava vlasnike objekata poput ovog koji je u iznimno derutnom stanju ne samo u dijelu estetike ovlastima Odluke o komunalnom redu, već prvenstveno u dijelu opasnosti za prolaznike
Marin GOSPIĆ
Na Poluotoku se još nađe zapuštenih i derutnih zgrada

Na Poluotoku je mnogo starih i derutnih zgrada koje svojim izgledom nagrđuju estetiku stare gradske jezgre. No, njihov izgled nije jedini problem. Veliki broj derutnih zgrada predstavlja i opasnost za prolaznike, jer se nikad ne zna kada s njih može otpasti komad fasade.

Jedna od derutnih zgrada je i ona nedaleko od crkve Gospe od Zdravlja. Zgrada je dugi niz godina napuštena, bez krova i u iznimno derutnom stanju. Svojim izgledom ne samo da narušava izgled cijele ulice, već predstavlja opasnost za prolaznike.

Pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertina Dujelu upitali smo na koji način riješiti spomenuti problem u gradskoj jezgri.
- Komunalno redarstvo redovito upozorava vlasnike objekata poput ovog koji je u iznimno derutnom stanju ne samo u dijelu estetike ovlastima Odluke o komunalnom redu, već prvenstveno u dijelu opasnosti za prolaznike. Sa svim opaskama i zabilješkama Komunalno redarstvo mora upoznati Konzervatorski odjel u Zadru iz razloga što svaka aktivnost ili intervencija u prostoru povijesne jezgre mora biti sinkronizirana s njima. Kažnjavanje vlasnika nije praksa, a ni sredstvo kojim bismo došli do obnove takvih građevina iz razloga što su ti zahvati izuzetno financijski zahtjevni, a vlasnici u pravilu ne iskazuju želju i volju za sanacijom, pojasnio je pročelnik Dujela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)