Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bajramović zadovoljan Prostranovim debijem

Autor: Z L

27.02.2010. 23:00
Bajramović zadovoljan Prostranovim debijem

Foto: NLB



Košarkaši Zagreba izgubili su od Partizana u Beogradu 20 koševa razlike. Jedan od razloga je i ozljeda Damira Mulaomerovića, koja je otvorila prostor za debi Tonija Prostrana.
“Prvih 17-18 minuta smo odigrali vrhunski, a to nije mali period s obzirom na hendikep koji imamo zbog smanjenog kadra”, kazat će nakon poraza od Partizana strateg Zagreba Denis Bajramović. No, naglasit će da igrom svoje ekipe u ostatku utakmice ne može biti zadovoljan. “U nastavku susreta smo počeli malo vući svako na svoju stranu individualnim akcijama. Tih individualnih iskakanja i dokazivanja u Zagrebu nije bilo i neće ni biti. Mi možemo funkcionirati kao momčad fenomenalno, no ovog puta je bilo tih iskakanja.”
Takav način razmišljanja uz veliku moć Partizana rezultiralo je porazom s okruglih 90:70.“Konačnih 20 koševa razlike zvuči prestrašno ali nismo mogli iskontrolirati skok, baš onaj segment igre u kojem je Partizan najjači. Partizan je pokazao visoku kvalitetu, momčadsko razmišljanje i dobar sustav time što je imao 12 asistencija više od nas.”
Ipak, ne smije se zaboraviti da Bajramović na raspolaganju nije imao ni Krstića ni Babića koji nisu doputovali u Beograd, a pred utakmicu je ostao i bez najboljeg igrača Damira Mulaomerovića.“On je osjetio bol u stražnjem dijelu koljena i u konzultacijama s liječnikom smo odlučili da ga poštedimo i sačuvamo za naporan raspored u NLB ligi i Eurochallange kupu.” To je dalo prostora Toniju Prostranu. 18-godišnjak je dobio nešto manje od 12 minuta nakon gotovo četveromjesečnog izbivanja s parketa zbog operacije meniska koljena.
“Fino je reagirao”, s pravom je zadovoljan bio Bajramović. “To je jako ambiciozan i talentiran momak. Hvata našu igru i mislim da će doprinijeti našoj igri.”
Cibona i Partizan sigurni su sudionici Finala Foura. Prema Bajramovićevom mišljenju ostala su četiri kandidata za dva mjesta. “Mislim da je Hemofarm lagani favorit ispred Budućnosti, Olimpije i nas. Neka se ne uvrijede u Zadru ali mislim da su u zaostatku. Nama dolaze Cibona i Hemofarm, idemo Zadru i Heliosu. Težak raspored ali predati se nećemo.”
kosarka.hr