Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Budućnost zadarske matematike u Sukošanu

27.02.2011. 23:00
Budućnost zadarske matematike u Sukošanu


Pobjednici po razredima su Marta Knežević (4. razred), Dario Ćosić (peti), Lorena Stamičar (šesti), Daniel Paleka (sedmi) i Anton Kontić (osmi)


Osnovna škola Sukošan danas je bila domaćinom Županijskog natjecanja iz matematike za učenike  od 4. do 8. razreda osnovnih škola Zadarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 142 učenika koji su u Sukošan došli u pratnji 50-ak mentora i ravnatelja osnovnih škola.
– Dragi učenici, dolazak na ovo natjecanje velik je uspjeh, ali i izazov koji vas ispunjava i obogaćuje. Iznimno sam ponosna na vas učenike što ste pronašli vrijeme i volju za dodatnim radom. Riječi pohvale i potpore upućujem i mentorima koji su otkrili talent ovih mladih ljudi, rekla je na otvaranju natjecanja prof. Marina Viduka iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, te uputila čestitke članovima povjerenstva i domaćinu natjecanja.
Od svih 35 pohvaljenih učenika četvrtih razreda prvo mjesto podijelile sz Marta Knežević iz OŠ Bartul Kašić iz Zadra i Petra Pedišić iz OŠ Stanovi Zadar, obje sa stopostotnim učinkom, treći je bio Marin Varivoda iz OŠ Šime Budinića Zadar, a odmah do njih Dora Šokota iz OŠ Petar Preradović Zadar, Katarina Zrilić iz OŠ Benkovac, Lea Maria Zrilić iz OŠ Smiljevac, Mate Sorić iz OŠ Valentin Klarin Preko te Roko Tičić i Ivan Šangulin iz OŠ Krune Krstića Zadar.
Prvo mjesto među 32 pohvaljena učenika petog razreda osvojio je Dario Ćosić iz OŠ K. Krstić iz Zadra, druga je Marta Barešić iz OŠ Pakoštane, treća Karla Miletić iz OŠ Stanovi te Lovre Kardum iz OŠ Smiljevac Zadar, Andrija Miočić iz OŠ B. Kašića Zadar i Josip Ante Kozulić iz OŠ Stanovi.
Među 27 mladih matematičara šestog razreda prvo mjesto osvojila je Lorena Stamičar iz OŠ Biograd, a iza nje su Antonija Tržić iz OŠ Benkovac, trećeplasirani Dominik Ivandić iz OŠ Petar Preradović te nakon njih Marija Batur OŠ Zemunik, Lovre Gusar iz OŠ P. Preradović, Karlo Basioli OŠ Š.K. Benje, Petar Stanić iz OŠ Zadarski otoci Zadar i Lara Zorić iz POŠ Nova Zadar.
Na natjecanju mladih matematičara sedmih razreda bilo je 24 učenika. Prvo mjesto je osvojio Daniel Paleka OŠ Smiljevac, drugi je Dominik Čolak iz OŠ Š.K. Benje, treća Matea Pešić iz OŠ Biograd, četvrti Šime Batović iz OŠ P. Preradovića a potom Andrija Gregov i Roko Grgić iz OŠ B. Kašića te kao sedmoplasirani Ivan Bratović iz OŠ Stanovi.
I na natjecanju osmih razreda bilo je 24 najbolja županijska matematičara. Najbolje rezultate ostvarili su učenici osnovnih škola iz Zadra. Prvi je Anton Kontić iz OŠ Š. Budinića, dok je drugoplasirana bila Katarina Vulić iz OŠ Š.K. Benje. Treće mjesto je osvojio Paško Majcenović iz OŠ P. Preradović, a četvrto Marijana Zrilić iz OŠ Smiljevac.
Svi gore navedeni najbolji županijski matematičari, osim 4. razreda koji nemaju daljnja natjecanja, predloženi su za odlazak na Državno natjecanje mladih matematičara.
– Dosadašnji rad, trud i odricanje zasigurno će uroditi plodovima novih spoznaja, novih prijateljstava i vrijednog iskustva, poručio je na kraju ravnatelj sukošanske škole prof. Branimir Peričić.
Organizatori natjecanja bili su županijska Zajednica tehničke kulture i Upravni odjel za društvene djelatnosti te OŠ Sukošan. Koordinator natjecanja je učiteljica matematike i fizike Anđelka Marin iz OŠ Bartul Kašić u Zadru, dok je za provođenje natjecanja bilo zaduženo povjerenstvo od 21 povjerenika iz zadarskih osnovnih škola te škola iz Benkovca, Biograda na Moru, Sv. Filip i Jakova, Gračaca, Bibinja i Sukošana.
U prigodnom kulturno-umjetničkom programu Sara Patricia Pavić, učenica 2. razreda OŠ Sukošan, izvela je melodramu “Psić iz snova”, Nade Zidar Bogadi, dok je sukošanski školski zbor otpjevao “Sukošanski Palac”, najnoviju pjesmu prof. Vlade Dereha.