Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Grad ne smije biti u vlasništvu nekolicine

27.02.2011. 23:00
Grad ne smije biti u vlasništvu nekolicine


Biloglav je rekao i kako je Grad „umjesto na zakapanje rupa”, 10 milijuna kuna trebao potrošiti na školovanje djece roditelja koji su ostali bez posla u tvornicama na mjestu kojih su izgrađeni stambeno-poslovni objekti


Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju i pod bistu Ante Starčevića u ulici koja nosi njegovo ime članovi HSP-a „Dr. Ante Starčević” obilježili su danas 115. obljetnicu smrti jednog od utemeljitelja pravaštva.
– Grad ne smije biti u vlasništvu nekolicine. Naša je namjera osloboditi ljudski potencijal ovog grada . Oni stariji među nama dali su doprinos u stvaranju suvremene hrvatske države, a od vas mladih očekujemo da tu državu grade prema svojim željama i interesima, poručio je predsjednik zadarske podružnice dr. Damir Biloglav koji je rekao i kako je Gard „umjesto na zakapanje rupa” 10 milijuna kuna trebao potrošiti na školovanje djece roditelja koji su ostali bez posla u tvornicama na mjestu kojih su izgrađeni stambeno-poslovni objekti „gdje su se ti isti koji su uništili tvornice pojavili kao investitori”.
– 20 godina imamo prešutnu koaliciju HDZ-a i SDP-a koji su samo prividno podijeljeni u blokove, zaključio je Biloglav.
– U Gradskom vijeću vidimo samo prepucavanja. Oni ne shvaćaju, ili ne žele shvatiti, da je najveći problem to što imamo 8.000 nezaposlenih u Zadru, odnosno 12.000 u županiji, napomenuo je predsjednik Županijskog vijeća Mladen Meštrović.
– Prije dva tjedna bio sam u Zagrebu na komemoraciji 80. obljetnice ubojstva Milana pl. Šufflaya koji je u Kraljevini Jugoslaviji na ulicama Zagreba dotučen željeznim motkama. Šufflay je svojim teorijama, a posebno teorijom biologije nacije sudjelovao u raspravama s europskim sanjarima koji su se zanosili jugoslavenstvom. On je tumačio da je za samostojnost nacije presudna podsvjesna spoznaja pojedinca o pripadnosti naciji. Ta svijest kao vulkan bukne u krizi. To se pokazalo i u Domovinskom ratu. Zato su naši grabežljivi susjedi ubili Šufflaya. Postoji teorija o tome da je ubijen zato što je bio pravaš i starčevićanac, a ja mislim da je ubijen zato što je ukazivao na iluzornost jugoslavenske ideje. Naši grabežljivi susjedi još uvijek gaje ideju obnove Dušanovog carstva i žele hrvatski narod odvesti u neke zapadnobalkanske asocijacije. Da su Hrvati Srbima napravili Ovčaru i Škabrnju, možete li zamisliti što bi pisali svjetski mediji? Ljude koji su se usudili braniti svoj dom pokušava se staviti na stup srama. Zakazala je naša Vlada, zakazali su intelektualci. Ante Starčević je prije 150 godina bio usamljeni glas u Hrvatskom saboru. Danas, kako je rekao Miroslav Tuđman, u Saboru nema glasa koji bi štitio hrvatski suverenitet. Naši su branitelji pod vodstvom Franje Tuđmana ostvarili veličanstvenu pobjedu. Dobili smo rat, a čini mi se da padamo u miru. Hrvatska je na koljenima u duhovnom, gospodarskom i političkom smislu. Domovina je poklekla, ali nije pala i na nama je da joj pomognemo da se uspravi. Svi možemo, i dužni smo, doprinijeti. Izići ćemo pred građane s poštenim radom i poštenim ljudima i ponuditi treću opciju, kazao je Zvonko Bušić, predsjednik stranačkog Odbora za iseljeništvo.
Upitan za komentar prošlotjednih prosvjeda Bušić je kazao kako s tugom gleda na ono što se događa u Hrvatskoj.
– Paralelno s braniteljima koji dostojanstveno prosvjeduju pojavili su se i neki mladi ljudi koji pokazuju nasilje. Danas imamo hrvatsku državu i nije nam u cilju stvaranje anarhije, rekao je Bušić.


 URED STRANKE U VELEBITSKOJ




Meštrović, Biloglav i Bušić konferenciju za novinare održali su u novim stranačkim prostorijama u Velebitskoj 2.
-Dobili smo vijećnike u mjesnim odborima i potreban nam je prostor za rad, rekao je Meštrović i dodao kako prostorije stranka nije dobila od Grada, već plaća najam.
Meštrović je kazao kako u Zadarskoj županiji stranka broji 850 članova, a na upit je odgovorio kako žene čine između 25 i 30 % članstva.
-Žene su roblje 21. stoljeća. Prisiljene su za 2.000 kuna raditi u trgovačkim centrima. To je sramota i to se mora promijeniti, a to se događa zato jer se politika makla od obitelji, zaključio je Meštrović.