Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Margareta Syla napravila najbolju žensku frizuru

27.02.2011. 23:00
Margareta Syla napravila najbolju žensku frizuru


Prvo mjesto u kategoriji ženskih frizura osvojila je Margareta Syla, učenica zadarske Obrtničke škole Gojka Matuline, drugo mjesto pripalo je Anđeli Krešić, učenici Srednje strukovne škole iz Makarske, dok je treće mjesto pripalo Anđeli Laštre, učenici Obrtničke škole u Splitu


U Obrtničkoj školi Gojka Matuline  danas je održano Međužupanijsko natjecanje učenika frizera. Prije početka natjecanja, koje je okupilo 19 učenika iz Zadra, Šibenika, Splita, Knina, Imotskog, Makarske i Sinja, upriličeno je svečano otvaranje kojemu su nazočili svi učenici natjecatelji, njihovi metnori, članovi organizacijskog odbora i prosudbenog povjerenstva te Ivo Marin, predstavnik Obrtničke komore Zadarske županije. Natjecanje je otvorila Maja Selimović, ravnateljica Obrtničke škole Gojka Matuline, zahvalivši svima koji su se odazvali.
– Najbolji učenici-frizeri iz naše regije kroz teoretski i praktični pokazat će svoju maštu i znanje u kreiranju muških i ženskih dnevnih i kreativnih frizura. Želim zahvaliti i svim mentorima koji ovim mladim ljudima prenose ljubav prema ovom zanimanju, kazala je Selimović, poželjevši da najbolji pobijedi i dostojno prezentira regiju na državnom natjecanju što će se održati 15. travnja u Imotskom.
Nakon otvorenja uslijedio je prvi dio natjecanja, u sklopu kojeg su učenici pristupili stručno-teorijskom dijelu, odnosno pismenoj provjeri, a potom i praktičnom dijelu natjecanja i to u kreiranju dnevne frizure na ženskom modelu lutke te kreativne frizure na muškom modelu.
Nakon objave reultata, uslijedio je drugi dio natjecanja, odnosno odmjerevanje znanja i vještina u izradi večernje frizure na ženskom modelu lutke te kalsično šišanje i kreiranje fen-karée frizure na muškom modelu lutke. Nakon  ocjenjivanja frizura uslijedila je i objava ljestvice poretka, a potom i podjela diploma, nagrada i zahvalnica te zatvaranje natjecanja.  Prema procjenama prosudbenog povjerenstva prvo mjesto u kategoriji ženskih frizura osvojila je Margareta Syla, učenica zadarske Obrtničke škole Gojka Matuline, drugo mjesto pripalo je Anđeli Krešić, učenici Srednje strukovne škole iz Makarske, dok je treće mjesto pripalo Anđeli Laštre, učenici Obrtničke škole u Splitu.
U kategoriji muških frizura, s obzirom na jednak broj bodova, prvo i drugo mjesto dijele Lea Klarić, učenica Srednje strukovne škole iz Makarske i Lucija Hodak, učenica Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira iz Knina, dok je jedini muškarac među natjecateljima, Andrija Katura, učenik Obrtničko-industrijske škole u Imotskom, zauzeo treće mjesto. Ovo su učenici su se plasirali na državnu razinu natjecanja.