Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Petrićevci obranili “domaći teren”

27.02.2011. 23:00
Petrićevci obranili “domaći teren”


Županijsko natjecanje iz matematike za učenike srednjih škola održano je u zadarskoj Gimnaziji Franje Petrića, a okupilo je 51 učenika iz šest škola s područja Zadra i Zadarske županije. Riječ je o učenicima iz Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti, Klasične gimnazije Ivana Pavla II te Srednje škola Biograd i Srednje škola “Bartula Kašića” iz Paga.
Natjecanje je bilo razvrstano u ukupno osam kategorija podijeljenih u dva programa, odnosno, u program A, u kojem su se natjecali učenici od prvog do četvrtkog razreda koji prema školskom rasporedu pet sati tjedno imaju matematiku te u program B, u kojem su se natjecali učenici u čijem je školskom rasporedu matematika zastupljena u manjem fondu sati. Rezultati učenika koji postignu najbolje rezultate na ovom natjecanju uspoređuju se s rezultatima ostalih županijskih natjecanja u državi, na temelju čega se slaže poredak kandidata za državnu razinu natjecanja. Zato će se tek nakon što završe sva županijska natjecanja znati hoće li se i netko od zadarskih mladih matematičara, koji su se do sad redovito plasirali i na državnu razinu, i ove godine dobiti priliku za nastavak natjecanja i na državnom prvenstvu.
Tako je na  natjecanju u programu A među učenicima prvih razreda prvo mjesto zauzeo Šime Vrsaljko iz Gimnazije Franje Petrića, drugo mjesto osvojio je Luka Lazanja, također učenik Gimnazije Franje Petrića, dok je treće mjesto zauzeo Ante Buterin, učenik Gimnazije Jurja Barakovića. U kategoriji drugih razreda u istom programu prvo mjesto osvojio je Roko Žaja, na drugom mjestu je Lucija Ivković, na trećem je Filip Polić, a svi su oni učenici zadarske Gimnazije Franje Petrića. U konkurenciji trećih razreda, prvo je mjesto pripalo Kristini Markulin, učenici Gimnazije Jurja Barakovića, dok drugo mjesto zbog jednakog broja bodova dijele Maša Šimičević, učenica Gimnazije Jurja Barakovića te Matko Kulaš, Jure Perović i Tomislav Petković, svi učenici Gimnazije Franje Petrića. Na trećem mjestu među trećašima je Domagoj Burčul, također iz Gimnazije Franje Petrića. U kategoriji četvrtih razreda prvo mjesto je zauzeo Marko Šarlija, drugi je Lovro Basioli, dok je treće mjesto pripalo Ivani Juranov, a svi su oni maturanti Gimnazije Franje Petrića.
Među prvašima koji su se natjecali u B programu, prvo mjesto je zauzeo Borna Černe, učenik Klasične Gimnazije Ivana Pavla II, drugi je Maroje Marcelić, učenik Gimnazije Jurja Barakovića, a treća je Vana Vukić, također učenika Gimnazije Jurja Barakovića. U kategoriji drugih razreda B programa prva je Anđela Čirjak, učenica Klasične Gimnazije Ivana Pavla II, drugi je Toni Marinović, učenik Srednje škole Biograd, dok je treći Filip Gulan, iz Klasične Gimnazije Ivana Pavla II.
U konkurenciji trećih razreda prvo mjesto je osvojila Tanja Zrilić, učenica Srednje škole Biograd, druga je Ana Šarčević, iz Gimnazije Vladimira Nazora, a treća je Samanta Bačić, učenica Gimnazije Jurja Barakovića. Među maturantima koji su se natjecali u B programu prvo mjesto je osvojio Joso Prtenjača, učenik zadarske Privatne gimnazije s pravom javnosti, druga je Matea Vidov, učenica Gimnazije Franje Petrića, dok je na trećem mjestu Đani Kurić, također učenik Gimnazije Franje Petrića.