Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vjenčanje s panoramskim pogledom na grad

27.02.2011. 23:00
Vjenčanje s panoramskim  pogledom na grad


Nenad Rogić je  na sasvim orginalni način  riješio problem vjenčanja i  velike gužve koja bi da nije  njegove domišljatosti nastala u tijesnom stanu.  Vjenčanje iz snova za svoju  kćer Martina organizirao je  u velikom grijanom šatoru.  Tako je 250 uzvanika moglo  uživati u vjenčanju na vrhu  zgrade u Zrinsko-frankopanskoj ulici, nasuprot “case  popolare”.
– Stan bi za ovoliki broj  gostiju stvarno bio pretijesan. Kako zgrada nema velikog i prikladnog dvorišta, a  šator na parkiralištu bi bilo  nemoguće organizirati,  odlučili smo se za alternativno rješenje. Razlog tome  je jer smo svadbeni ručak  htjeli organizirati isključivo  doma, a ne negdje u restoranu. Nakon dugog razmišljanja zaključili smo kako  bi bilo najbolje organizirati  vjenčanje na zgradi. Bilo je  to jedino rješenje, govorni  nam Nenad čiji je šator “ni  na nebu ni na zemlji” prethodnih dana bio najpopularniji i najviše puta slikan  objekt u Zadru.
 Kako bilo, vjenčanje s pogledom na grad svakako je  bio poseban doživljaj, koliko  nam je poznato, prvo uopće  hrvatsko vjenčanje na vrhu  zgrade. A ne bi bilo čudno da  se ideja svidi i ostalim Zadranima, pa uskoro slične  nastambe niknu”i na drugim  krovovima zgrada.
 Nevjesta Martina Rogić i  njezin izabranik Tibor Hranić iz Gačic su nakon ručka  zajedno s kumovima Iris Perić i Darkom Linzenmajerom te 250 svatova uputili se  u obližnju crkvu Sv. Ivana  Krstitelja na Relji gdje ih je  vjenčao fra Kristijan.
Svečana večera ipak nije  održana u šatoru na vrhu  zgrade peterokatnice već u  velikom svadbenom restoranu u dvorani Jazine.