Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani ni blizu, 18 poena maksimum

27.02.2011. 23:00
Zadrani ni blizu, 18 poena maksimum


Kada je kod rezultata 18:23  u trećem setu i 0:2 u setovima  za goste iz Rovinja trener  Marin Masnić uveo Hrvoja  Dokazu kao dvanaestog  igrača Zadra, kako bi svi  Zadrovi igrači bili na parketu,  a Marin Ivandić s druge strane učinio isto, bilo je jasno  ono što su svi već puno prije  kraja susreta između Zadra i  Rovinja predviđali. Glatkih  0:3 igrača Rovinja, koji su bili  puno bolja momčad u svim  segmentima igre.
Istrčao je Zadar na teren u  šestorci s Donatom Mandićem, koji je ovaj susret i bio  najbolji igrač domaće  momčadi, a na liberu je bio  mladi Domagoj Burčul jer  Josip Števanja nije izborio  mjesto u sastavu.  Počelo je sa 6:11 i  time-outom trenera Masnića nakon što je iza Zadrova trojnoga  bloka u tri navrata  zjapila ogromna  rupa te su to gosti  vrlo lagano  rješavali s izvrsnim Abdelom  Zolotom, Valterom Siljanom i  Marinom Ivandićem. No, Zadrani s po dvije  dobre blokade  Ivana Hrabrova i  Matka Kulaša te  tri prolaza Donata Mandića dolaze do vodstva  16:15. Ponovno Donat Mandić udara “muški” za 17:15, ali  tada se gosti pribiru i prave  miniseriju 1:10, zatvorivši sve  putove prema svomu dijelu  parketa, potvrdivši tako zašto  su u prošlomu kolu s 3:0  svladali vodećega Vukovara.
U drugomu setu skoro  identičan scenario. Zadar nakon 9:13 izjednačuje na 16:16  da bi gosti napravili ovaj puta  1:9 za 17:25. A u trećem setu  momčad Rovinja Zadru nije  dopustila niti približavanje za  neki uzbudljiviji kraj. Trener  Masnić je mijenjao, zvao predahe, vikao i poticao, dao  svima prigodu, ali bez učinka.
Kod Rovinja uz već spomenute igrače istaknuo se  razigravač Sandro Venier te  libero Damon Garić Bissi, a  ni ostali nisu imali u igri većih  propusta. Kod Zadra najbolji  mladi Mandić, a vrlo dobar i  Matko Kulaš koji se na najbolji mogući način vraća nakon dulje odsutnosti zbog  bolesti. Zvonimir Barić pokazao se kao polivalentan  iako mu je nedostajalo koncentracije. Najviše su razočarali iskusni Ivan Škara,  Marin Bakale i Trpimir  Burčul, koji su bili neprepoznatljivi te kao takvi proveli previše vremena u igri jer  se valjda trener Masnić nadao  s obzirom na njihovo iskustvo  kako će ipak proigrati, što se  ovaj puta nije dogodilo. Nedostatak suspendiranoga Josipa Viduke i Filipa Hrabrova, koji je prestao igrati, s  kojima su Zadrani u prvom  dijelu prvenstva na njegovu  terenu svladali Rovinj, velik  je hendikep za momčad Zadra, a nedostaje i Josip Števanja premda je mladi Domagoj Burčul na poziciji libera pokazao kako ima potencijala.
 


ZADAR – ROVINJ 0:3


(18:25, 17:25, 18:25)
ZADAR – Dvorana ŠRC  Višnjik. Gledatelja: 29. Suci:  Dinko Ninić (Šibenik) i Vedran  Juravić (Zadar).
ZADAR: Kulaš, T. Burčul,  Mandić, Škara, Dokaza,  Barić,  Belić, L. Bakale, M. Bakale,   Hrabrov, Šestan, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
ROVINJ: Stanisavljević, Siljan, Matić, Zolota, Venier, S. R.  Preden, Ivandić, S. V. Preden,  Sošić, Bijaić, Garić Bissi. Trener: Marin Ivandić.




 


Riječ trenera


Marin Masnić (Zadar): Potpuno zaslužena pobjeda Rovinja.  Nismo pružili ni trunke borbenosti  koliko smo trebali da bismo dobili  ovu momčad Rovinja, izuzev prvog seta, a ovo sve drugo je bilo  relativno lagano. Ako mislimo  pobjeđivati s ovakvim sastavom,  moramo se boriti svaku utakmicu, a ne ovako kiselo izgledati  hoćemo-nećemo na terenu.
Marin Ivandić (Rovinj): Zadar  je mlada, perspektivna i dobra  momčad, ali još treba dosta,  dosta iskustva i trebala bi im dva  starija igrača kako bi ih povukli.  Protiv Vukovara smo u prošlom  kolu odigrali bolje, a ovdje smo  igrali točno toliko koliko smo  trebali.


 


Prva HOL (m)


Rezultati 12. kola: Zadar –  Rovinj 0:3, Mladost KL II – Brod  3:0, Vukovar – Goran, Gornja  Vežica i Split slobodni.
Redoslijed: Mladost KL II 21, Split 19, Vukovar, Rovinj 18, G. Vežica16, Zadar 11, Brod 3, Goran 2
 U 13. kolu (5./6. ožujka) igraju: Goran  – Zadar, Split – Vukovar, Mladost KL II –  Gornja Vežica Brod i Rovinj slobodni.