Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nema plakanja, vraćamo se protiv Šibenika

27.02.2012. 23:00
Nema plakanja, vraćamo se protiv Šibenika


Najvažnije je da se psihički što prije dignemo. Nema vremena za velike analize utakmice s Lokomotivom, sve misli usmjerili smo ka Šibeniku – kazao je Zebić


Sve ono na što se kazivalo i na što se upozoravalo prije utakmice na Maksimiru protiv Lokomotive palo je u vodu praktički već u 3. minuti susreta. Rani gol domaćina šokirao je, a čini se i potpuno blokirao Zadrane, koji su do kraja susreta samo ulazili u nove pogreške. Kada sve zbrojimo, taj rani gol, pa isključenje Mršića u 28. minuti, te potpuno jalovu i beskrvu igru Zadra, onda poraz 3:0 i ne djeluje toliko zastrašujuće. Kada tome još pridodamo i činjenicu da Zebićeva momčad u 90 minuta nije stvorila niti jednu pravu priliku, onda se svi u klubu sa Stanova trebaju itekako zbrinuti.
– Katastrofa. To je riječ koja dovoljno govori o tome kako smo odigrali protiv Lokomotive – kazivao je jučer poprilično ljutiti Dalibor Zebić, trener Zadra.
Prazna upozorenja
– Toliko smo prije Lokomotive upozoravali igrače na samo otvaranje utakmice. Tijekom jeseni smo u nekoliko navrata primali golove u početnim minutama i znamo kako nas te stvari znaju pokopati. Međutim, najprije taj rani gol, pa isključenje Mršića i kola su krenula samo u jednom pravcu – nizbrdo.
Zebić je pokušao detektirati razloge te dekoncentracije na početku utakmice, iako ni njemu to nije u potpunosti jasno.
– Imam dojam da se radi o velikom respektu prema suparniku i nedostatku hrabrosti. I onda kao posljedica toga dolazi dekoncentracija. Jer, kada bi u utakmicu ušli žestoko i borbeno, onda i ne bi imali previše vremena razmišljati o tome da nam se može dogoditi rani gol. Uostalom, i domaćin bi tada malo potegnuo kočnicu svjestan da se nismo došli predati. Lokomotiva ima kvalitetnu i potentnu momčad, ali smatram da smo im u velikoj mjeri mi olakšali put do pobjede. Gotovo bih rekao da smo im je poklonili.
Zadrov strateg nije skrivao ljutnju prema Mršiću koji je u 28. minuti zaradio isključenje i svoju momčad ostavio s deset igrača na terenu.
– Neka i stoji ta činjenica da Mršić u tom duelu nije namjerno laktom pogodio Ademija i razbio mu arkadu. Ali, neoprostivo je da igrač koji je već od ranije zaradio potpuno nepotrebni žuti karton zbog povlačenja za dres suparničkog igrača na njihovoj polovici, malo kasnije uđe toliko neoprezno u duel. Kada je sudac vidio krv naravno da je posegnuo za crvenim kartonom. Znači, ostavio si suigrače na cjedilu u toj utakmici, a ništa manje nije važna ni činjenica da ga neće biti u sljedeća dva ogleda na Stanovima protiv Šibenika i Intera. Zna se da imamo tanku klupu i sada bez Mršića neće biti lako sastaviti momčad.
Iskupljenje
Zebića posebno boli činjenica da Zadrani u toj utakmici nisu zaprijetili suparničkom vrataru.
– To je činjenica i od toga ne smijemo bježati. Očito je taj rani gol potpuno šokirao moje igrače, a crveni ih do kraja blokirao. Činjenica je da više nema Santinija koji je u igri prema naprijed znao primiriti loptu i to praktički s dva igrača na svojim plećima. Sada moramo biti puno življi, brže distribuirati loptu i stalno ulaziti u prazan prostor. Da o igri bokova i ne govorim, jedino s pravim probojima po strani možemo ozbiljno zaprijetiti suparniku.
Šibenik je blizu, nema vremena za oplakivanje.
– Ne smijemo od ovoga poraza raditi sprovod. Nema plakanja, moramo se vratiti već protiv Šibenika. Pokazali smo da ne znamo na lakši način, mora nam lopta doći do grala da nešto napravimo. Dolazi nam najprije Šibenik, pa nakon toga Inter. Najlakše je reći moramo ih pobijediti. Ali, stvarno moramo.
Šibenik je na Šubićevcu bio bolji od Intera.
– Šibenik ima mladu momčad koja je ovom pobjedom protiv Intera stekla dodatno samopouzdanje i nema dileme da nam neće biti lako osvojiti tri boda u toj utakmici s njima. Najvažnije je da se psihički što prije dignemo. Nema vremena za velike analize utakmice s Lokomotivom, sve misli usmjerili smo ka Šibeniku. Idemo s dva napadača, Ivančićem i Tokićem, jer nam treba rani gol. Cijela momčad mora disati kao jedan i Šibenik u subotu mora pasti – kazao je na kraju razgovora Zebić.