Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osječanin uvjetno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora

27.02.2012. 23:00
Osječanin uvjetno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora


Riječ je o 26-godišnjem Borisu Magiću koji je nabavio oko dva kilograma “trave”, odnosno tvari za koju je mislio da je marihuana kako bi je dilao. Međutim, kasnijim se vještačenjem utvrdilo da nije riječ o indijskoj, već o običnoj industrijskoj konoplji


Zbog nabave i pokušaja dilanja najmanje dva kilograma tvari za koju je mislio da je marihuana, a kasnijim vještačenjem se utvrdilo da nije riječ o indijskoj konoplji od koje se dobiva marihuana, već o običnoj industrijskoj konoplji, 26-godišnji Osječanin Boris Magić sporazumnom je presudom na Županijskom sudu u Zadru osuđen uvjetno na godinu i četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine.
Tu je presudu donio predsjednik optužnog vijeća, sudac Marijan Bitanga, a s obzirom na to da su se i tužitelj i Magićev odvjetnik, John Matek, odrekli prava na žalbu ova je presuda i pravomoćna.
Magić se naime, optužnicom teretio da je tijekom studenog prošle godine u Donjem Miholjcu nabavio najmanje dva kilograma tvari za koju je mislio da se radi o marihuani pa je potom u dva paketa donio u Zadar te sakrio, kako stoji u optužnici, na prostoru obraslom niskim raslinjem u blizini stana u kojem je boravio s prijateljem. Početkom prosinca nepoznatoj je osobi u Zadru prodao najmanje kilogram te “trave”. Kako se nadalje navodilo u optužnici, krajem prosinca je Magić, a nakon dogovora s muškarcem iz Vodica, svom “cimeru” naložio da preostali paket u kojem je bilo 538,8 grama “marihuane” uzme s mjesta gdje je sakrivena i obavi kupoprodaju. Međutim, kupoprodaja nije realizirana jer su je osujetili biogradski policajci.
Naknadnim vještačenjem u zagrebačkom Centru za krim vještačenja “Ivan Vučetić” utvrđeno je potom da se ne radi o indijskoj konoplji od koje se dobiva marihuana, već o običnoj industrijskoj konoplji koja ima manje od 0,3 posto psihoaktivne tvari THC-a.