Osječanin uvjetno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora

Slika korisnika admin
Autor: 
marijan_bitanga
Presudu je donio sudac Marijan Bitanga

Zbog nabave i pokušaja dilanja najmanje dva kilograma tvari za koju je mislio da je marihuana, a kasnijim vještačenjem se utvrdilo da nije riječ o indijskoj konoplji od koje se dobiva marihuana, već o običnoj industrijskoj konoplji, 26-godišnji Osječanin Boris Magić sporazumnom je presudom na Županijskom sudu u Zadru osuđen uvjetno na godinu i četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Tu je presudu donio predsjednik optužnog vijeća, sudac Marijan Bitanga, a s obzirom na to da su se i tužitelj i Magićev odvjetnik, John Matek, odrekli prava na žalbu ova je presuda i pravomoćna.

Magić se naime, optužnicom teretio da je tijekom studenog prošle godine u Donjem Miholjcu nabavio najmanje dva kilograma tvari za koju je mislio da se radi o marihuani pa je potom u dva paketa donio u Zadar te sakrio, kako stoji u optužnici, na prostoru obraslom niskim raslinjem u blizini stana u kojem je boravio s prijateljem. Početkom prosinca nepoznatoj je osobi u Zadru prodao najmanje kilogram te "trave". Kako se nadalje navodilo u optužnici, krajem prosinca je Magić, a nakon dogovora s muškarcem iz Vodica, svom "cimeru" naložio da preostali paket u kojem je bilo 538,8 grama "marihuane" uzme s mjesta gdje je sakrivena i obavi kupoprodaju. Međutim, kupoprodaja nije realizirana jer su je osujetili biogradski policajci.

Naknadnim vještačenjem u zagrebačkom Centru za krim vještačenja "Ivan Vučetić" utvrđeno je potom da se ne radi o indijskoj konoplji od koje se dobiva marihuana, već o običnoj industrijskoj konoplji koja ima manje od 0,3 posto psihoaktivne tvari THC-a.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika momcilo
Znači da je bila prava nebi mu ništa .