SDP-ova Vlada za Gaženicu, Polikliniku i „Mocire" izdvaja više od HDZ-ove

Slika korisnika admin

Mi u SDP-u  smatramo da državni proračun pruža realnu sliku na prihodovnoj i na rashodovnoj strani i smatramo da je moguće ostvariti prihode od 109 milijardi kuna uz inflaciju od 2,4% i gospodarski rast od 0,8%.  Energija čitave Vlade usmjerena je prema investicijama i to državnim investicijama u energetici, turizmu i regionalnom razvoju što je značajno i za projekte na zadarskom području, rekla je na konferenciji za novinare saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović

-Tijekom i nakon izbora bilo je riječi o tome kako će se svi projekti u Zadru zaustaviti, a oni koju su to govorili nisu bili u pravu, jer ne samo da se nastavljaju svi temeljni projekti - luka Gaženica, Poliklinika i Centar „Mocire", nego su za to osigurana i značajna sredstva. Za RO-RO terminal, a luka Gaženica je projekt kojeg je 2003. započela koalicijska vlada i po svoj će ga prilici ova vlada završiti,  u 2012. je osigurano 94 milijuna i 350.000 kuna. Toliko o onima koji su plašili građane, a ti isti  su u 2011. osigurali 57 milijuna kuna. Za izgradnju Poliklinike u 2012. osigurano je 46.237.198 kuna. Za usporedbu, ti isti koji su plašili građane kao će i taj projekt biti zaustavljen, u prošloj su godini osigurali 39 milijuna kuna.  Prije nastavka radova javnost će biti obaviještena zbog čega su radovi bili zaustavljeni. Dva puta sam kao zastupnica postavila to pitanja i pravog odgovora nisam dobila. Za izgradnju dječjeg centra „Mocire", u prošloj godini je bilo osigurano 363.499 kuna, a za ovu godinu osigurana su 4 milijuna kuna. To je iznos koji je potreban da se konačno ta trakavica završi, rekla je Antičević Marinović dodajući kako je Ministarstvo socijalne skrbi osiguralo milijun i pol kuna što je polovica iznosa potrebnog za plaćanje dodatnih radova nastalih zbog potrebe sanacije tunela otkrivenih ispod sportskog terena, dok drugu polovicu iznosa treba osigurati Grad Zadar.

-Mi vjerujemo, kako država ispunjava svoje obveze, da će isto tako i Grad Zadar ukloniti prepreku da se Centar „Mocire" stavi konačno u funkciju na dobrobit građana, zaključila je SDP-ova saborska zastupnica i vijećnica u zadarskom Gradskom vijeću.

 MIKIN RADI LEGALNO
Antičević Marinović se na traženje novinara osvrnula na izjave zamjenika gradonačelnika Darka Kasapa koji je za vijećnika u Gradskom vijeću Željka Mikina rekao kako „svojim raspravama kritizira financijska izvješća i izvješća o radu tvrtki u vlasništvu ili većinskom vlasništvu Grada Zadra, dok na drugoj strani s tim istim tvrtkama ima milijunske ugovore" te ocijenio kako je razlog Mikinova pitanja na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća o tome zašto Kasap, inače bivši direktor te gradske tvrtke, koristi službeni automobil u vlasništvu „Vodovoda", taj što je Vodovod jedina gradska tvrtka s kojom Mikin nema sklopljen ugovor.

-Naš gradski vijećnik postavio je pitanje na tragu onoga što su mu građani sugerirali da postavi. On izvršava svoju vijećničku dužnost i postavio je pitanje o uporabi vozila koje je u vlasništvu gradske tvrtke „Vodovod". Umjesto da dobije odgovor ,on je dobio uvrede. Nas to nije iznenadilo. Sjetite se kad je moj kolega u Saboru Marin Jurjević onoga koji je sad pred sudom pitao gdje su novci od „Brodosplita", a on mu je odgovorio: "ja znam tko je bio tvoj stric". Ovdje nije riječ ni o stricu, ni o kantama, već o tome da vijećnik mora dobiti odgovor na pitanje o uporabi vozila koje u je vlasništvu zadarske tvrtke, a kojeg vozi dogradonačelnik.  Automobil mora doći u garažu i ne može stati ni u jednu kantu, pa ni u kantu koju legalno putem svoje tvrtke prodaje naš kolega Mikin. Ili to pak gradska vlast kroz usta dogradonačelnika želi reći da možda ne posluju legalno kad daju određene poslove?, kazala je SDP-ova zastupnica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno