Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dragi Tadiću dvije godine zatvora zbog pokušaja spašavanja Glavaša

Autor: Ana Raić Knežević

27.02.2013. 23:00
Dragi Tadiću dvije godine zatvora zbog pokušaja spašavanja Glavaša

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Tadić je, prema zaključku vijeća Županijskog suda u Zagrebu, bio organizator skupine koja je sudjelovala u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda RH koji su odlučivali o “slučaju Glavaš”


Očito vas je zanimalo puno više nego što vas je smjelo zanimati. Da ste doista željeli saznati samo kako stoji “slučaj Glavaš” to su vam mogli reći i odvjetnici. No, pokazali ste jaku kriminalnu volju usmjerenu prema vrhu pravosudne vlasti Republike Hrvatske.
Poručio je to sudac Zdravko Majerović osječkom poduzetniku Dragi Tadiću kojem je jučer izrečena nepravomoćna presuda od dvije godine zatvora zbog sudjelovanja u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda RH koji su u ljeto 2010. godine odlučivali o “slučaju Glavaš”.
Tadić je, prema zaključku vijeća Županijskog suda u Zagrebu bio organizator skupine koja je u toj “akciji” sudjelovala, a činili su ju član HDSSB-a Ivan Drmić, novinarka Sanja Marketić, privatni poduzenik Srećko Jurišić i Tadićeva supruga Božica Ćavar Tadić. Svi oni već su ranije priznali krivnju i nagodili se s USKOK-om za uvjetne osude, dok je Tadić do kraja procesa poricao krivnju.