Jedinstvo i snaga u borbi za radnička prava

Slika korisnika admin
Autor: 
Jere Bilan
Adam VIDAS
Jere Bilan sudjelovat će na Saboru Matice koji se održava u petak 1. ožujka

U povodu 20. godišnjice osnutka Matice hrvatskih sindikata, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu će se 1. ožujka s početkom u 11 sati održati Sabor Matice.

Očekuje se sudjelovanje velikog broja članova Matice, koja trenutačno okuplja više od 64.000 članova udruženih u 10 sindikata - Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske, Nezavisni sindikat pravosudne policije RH, Sindikat zaposlenih u pravosuđu, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara, Sindikat radnika EX Dubrovačke banke, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Sindikat radnika, sporta i rekreacije u Hrvatskom mirovinskom osiguranju.

Na svečani Sabor Matice putuju i brojni zadarski članovi sindikata okupljenih u Maticu, a među njima i Jere Bilan, zadarski županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

- Ovo je skup koji će potvrditi jedinstvo Matice u borbi protiv umanjenja naših prava i odlučnost da se u toj borbi i ustraje. Ujedno će se još jednom, i po tko zna koji put, odaslati poruka neslaganja s Vladinom politikom stroge štednje, koja ne dovodi do izlaska iz krize. Ukratko - Sabor Matice poslat će poruku jedinstva, snage i spremnosti u borbi za očuvanje radničkih prava, najavio je Bilan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno