Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Mladenke” će šetati Kalelargom!

Autor: Irena Jurjević

27.02.2013. 23:00
“Mladenke” će šetati Kalelargom!

Foto: Vedran SITNICA



Sve djevojke koje će nositi revije su sa zadarskog područja, uz posebnu gošću Tinu Katanić


Šesti po redu Festival vjenčanja u subotu ujutro otpočet će promenadom mladenki u vjenčanicama gradom, koja će započeti na Trgu pet bunara, preko Kalelarge pa do centralnog mjesta događanja – Arsenala. Na svečanom otvorenju, koje će započeti u 11 sati ujutro, prije promocije festivalskog doručka sastavljenog od torti i slastica, održat će se i takozvani “best of” festivala koji će se sastojati od petnaestominutnog pregleda festivala gdje će djevojke nositi najglamuroznije frizure, “make up” i haljine, najavila je Sanja Perković u ime Arsenala, realizatora programa, na jučerašnjoj novinskoj konferenciji u udruženju obrtnika Zadar.
– Promenadom mladenki smo željeli postaviti i izazov našim fotografima koji će potom te fotografije pokazati u nedjelju, zadnjeg dana festivala, kazala je Perković, iznoseći i još neke detalje vezane uz revije mladenki. Svakom izlazu revije prethodit će i jedna točka koja obilježava život žene, a drugog dana festivala gost nedjeljne revije bit će i 51-člani gospel-zbor. Sve djevojke koje će nositi revije su sa zadarskog područja, uz posebnu gošću Tinu Katanić. Za zainteresirane buduće mladenke, koje će festival posjetiti s ciljem biranja svoje haljine, subotnja revija bit će urbanija, dok će nedjeljna biti nešto klasičnija, kazala je Perković.
– Početna ideja Festivala vjenčanja bila je bazirana na pokretanju lokalne manifestacije, no on je s godinama prerastao u manifestaciju zanimljivu širem krugu sudionika. Posebnost projekta jest da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu sudionika, većinom obrtnika, a uz organizacijsku i financijsku podršku Udruženja obrtnika Zadar, kazala je predsjednica odbora za organizaciju Ivana Pedić.
Ukupan broj sudionika na ovogodišnjem Festivalu vjenčanja je 51, od čega su većina obrtnici. Sudjelovati će šest salona vjenčanica i jedan salon muških svečanih odijela, osam cvjećarnica, sedam frizerskih i kozmetičkih salona, šest fotografa, devet slastičara, “cateringa” i restorana. Tu su još turističke agencije, zlatari, organizatori vjenčanja i limuzina.
– Kao i svake godine, posjetitelji će i na ovom festivalu moći ostvariti festivalski popust na proizvode i usluge sudionika festivala, kazala je potpredsjednica odbora Marijana Kolega, najavljujući pritom i nagradnu igru u kojoj će moći sudjelovati svi posjetitelji te osvojiti nagradu u vrijednosti od četiri tisuće kuna, pokrovitelja Kare designa Zadar.