Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bokanjanima bliže ljekarničke usluge

27.02.2014. 23:00
Bokanjanima bliže ljekarničke usluge


Već dugo vremena dobivali smo upite stanovništva ovog dijela grada, ali i mjesta iz zaleđa kada će se ovdje otvoriti ljekarna. S obzirom na dugotrajno negativno poslovanje odlučili smo ljekarnu na Voštarnici preseliti na ovu lokaciju, kazao je Božo Čolak, ravnatelj Ljekarne Zadar


Na području Bokanjca, točnije na adresi Put Vrela 2, jučer je svečano otvorena jedna od sedam ljekarničkih jedinica Ljekarne Zadar. Riječ je zapravo o preseljenju ljekarne koja je dugi niz godina djelovala na Voštarnici, pored Hotela Iž, a koju je vodstvo Ljekarne Zadar, uz podršku Zadarske županije, zbog slabijeg prometa u duljem periodu, odlučilo preseliti na prometniju lokaciju kojoj gravitira bokanjačko stanovništvo koje je do sada po lijekove i ostale medicinske proizvode moralo ići u udaljenije dijelove grada.
– Već dugo vremena dobivali smo upite stanovništva ovog dijela grada, ali i mjesta iz zaleđa kada će se ovdje otvoriti ljekarna. S obzirom na dugotrajno negativno poslovanje odlučili smo ljekarnu na Voštarnici preseliti na ovu lokaciju kako bi se ovdašnjim stanovnicima poboljšala kvaliteta ljekarničkih usluga koja im je sada dostupnija, istaknuo je na otvorenju ljekarne Božo Čolak, ravnatelj Ljekarne Zadar.
Zadarski župan Stipe Zrilić je u ime Županije, osnivača Ljekarne Zadar, podsjetio na dugu tradiciju zadarskog ljekarništva i na činjenicu da je prva ljekarna u Zadru otvorena daleke 1289. godine, nepuna dva desetljeća nakon što je 1271. u Trogiru s radom započela prva ljekarna na tlu Hrvatske, ali i Europe.
– Iako je danas zdravstvo, pa tako i ljekarništvo, opterećeno brojnim problemima, Ljekarna Zadar posluje uspješno, a ova nova ljekarnička jedinica značajno će poboljšati kvalitetu usluge za stanovništvo ovog kraja, naglasio je župan Zrilić.
Valja još napomenuti i to kako je do ljekarne omogućen i pristup osobama s invaliditetom za koje je napravljena prilazna rampa, a ljekarna je s radom započela već proteklog petka. Radno vrijeme ljekarne bit će radnim danom od 7 do 20 sati, te subotom od 7 do 15 sati. Novu ljekarnu blagoslovio je don Šime Kevrić.
Inače, preseljenje ljekarne na novu lokaciju, uz samo križanje prema Novom Bokanjcu, nije iziskivalo velike troškove s obzirom da je iz „stare” ljekarne na Voštarnici preseljen sav namještaj.
Nova će ljekarna tako, uz postojeće apoteke koje su u sastavu ove zdravstvene ustanove – Centar, Donat, Jadran, Varoš, Put Petrića i Preko, zasigurno pridonositi boljoj opskrbi lijekovima i ostalim medicinskim potrepštinama žitelja toga zadarskog predjela, kao i samog mjesta Bokanjac.