Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S lažne stranice HDZ-a pozivali Zadrane na utakmicu s Cibonom

27.02.2017. 23:00
S lažne stranice HDZ-a pozivali Zadrane na utakmicu s Cibonom


“Zadar treba vašu podršku više nego ikad. Dođite u ŠRC Višnjik i ZAJEDNO podržimo klub u inat svima koji ne vole klub, grad i neovisnu hrvatsku! – www.hdz.hr“, poziv je koji je u kratko vrijeme jučer uzburkao društvene mreže nakon objave na Facebooku.
Radi se o pozivu za utakmicu Zadar – Cibona, koja se igra u srijedu, s početkom u 18 sati, a upućen je sa stranice “GO HDZ Grad Zadar”. Brojni su ga korisnici Facebooka dočekali s osudom, a među njima i gradski vijećnik Marko Pupić-Bakrač, koji je promptno uputio protestno pismo predsjedniku gradskog HDZ-a Josi Nekiću.
– Jadno je to što se po partijskoj direktivi tjera ljude na Višnjik da prate utakmicu KK Zadar i KK Cibona. Zadnji put takvo što se događalo prije 30-ak godina, kada su po partijskoj direktivi svi morali ispraćati Titovu štafetu mladosti, što je vama zasigurno poznato. Međutim to nije razlog mog obraćanja vama. Takve bijedne radnje od strane vas i vaše partije su očekivane. Mene zanima ime i prezime osobe koja ne zna da se Hrvatska piše sa velikim H, a našu djecu klasificira kao mrzitelje KK Zadar, Zadra i Hrvatske. Među tom djecom se večeras nalazi i moja kćer. Molim vas, nemojte mi vrijeđati zdrav razum i inteligenciju smiješnim izvrdavanjima o hakiranju stranice. Kao velika stranka prepuna novca iz kojekakvih izvora, znam da ste stranicu dobro osigurali od svih mogućih upada”, napisao je Pupić Bakrač.
Nedugo nakon prvih prozivki očitovao se i zadarski HDZ, ali sa stranice drugačijeg imena – HDZ Zadar. Administrator ove stranice upozorio je javnost kako je poziv upućen s – lažne stranice.
– Dragi članovi, prijatelji i javnosti, obavještavamo vas da je posljednjih mjeseci u opticaju lažna stranica GO HDZ Grad Zadar koja se neovlašteno koristi imenom i znakom HDZ-a, te učestalim lažnim objavama obmanjuje javnost i korisnike Facebooka. Isto se dogodilo i danas, kada je objavljena lažna vijest da HDZ Grada Zadra poziva javnost na Višnjik povodom utakmice između KK Zadra i KK Cibone u srijedu u 18h. Radi se o podmuklom i vrlo prljavom političkom podmetanju koje najoštrije osuđujemo. Navedenu stranicu smo prijavili Facebook administratorima, te nadležnom državnom odvjetništvu radi počinjenja kaznenog djela računalnog krivotvorenja (Članak 270. stavak 1. KZ-a, NN 56/15). Sve političke protivnike pozivamo na fer i korektno političko nadmetanje i na osudu ovakvih postupaka, odnosno plasiranja lažnih informacija što predstavlja kazneno djelo. Ovakvo postupanje ne doprinosi korektnoj političkoj utakmici niti dobrobiti građana grada Zadra. Za informaciju novinarima i javnosti, službena Facebook stranica zadarskog HDZ-a je pod nazivom HDZ Zadar, navodi se u izjavi.
Čini se da je prijava urodila plodom, jer već sinoć stranicu pod imenom “GO HDZ Grad Zadar” nije bilo moguće naći, budući da ju je blokirao Facebook, ili ugasio sam administrator.