Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Glitter i glamur u Arsenalu

28.02.2018. 12:27
Glitter i glamur u Arsenalu


Šezdeset izlagača, modne revije cvijeća i vjenčanica, festivalski doručak, flash mob, koncert Sandija Cenova, sve u stilu 20-ih godina prošloga stoljeća, samo je dio bogatog dvodnevnog programa na ovogodišnjem, 11. po redu, Festivalu vjenčanja koji će se održati u subotu i nedjelju., 3. i 4. ožujka, u Arsenalu.
– Program počinje najavom festivala flash mobom na Narodnom trgu u 11 sati, kojega će izvesti Zadarski plesni ansambl u koreografiji Natali Perić. Svečano otvaranje je u 12 sati u Arsenalu. Tema ovogodišnjeg festivala je Jutro kod Velikog Gatsbyja, tako da će biti jako mnogo glittera i glamura. Kroz jutro će posjetitelje zabavljati i DJ Mate Kokić u ulozi samog Gatsbyja, a nastupat će i plesači Zadarskog plesnog ansambla, rekla je Marijana Kolega, jedna od organizatorica Festivala, koji organizira Udruženje obrtnika Zadar u partnerstvu s Ilirijom i Arsenalom.
– Za subotu u 18 sati najavljena je velika modna revija vjenčanica i svečanih haljina kao i revija cvijeća, odnosno svadbenih buketa. Osim revije, ove godine smo za potrebe festivala snimili kratke filmove na raznim zadarskim lokacijama u gradu koje su pomalo zaboravljene, a koje ćemo prikazati, rekla je Antonija Perković, koordinatorica festivala.
Za nedjelju u 12 sati najavljen je festivalski doručak na kojem će zadarski restorateri i slastičari imati priliku pokazati posjetiteljima gastronomsku ponudu. Uz promociju restorana i slastičara Liga protiv raka Zadar organizirala je i humanitarnu akciju "Nosi mi se bijela boja", tijekom koje će sakupljati novac za kupovinu aparata za zračenje.
Za nedjelju poslijepodne u 18 sati najavljena je još jedna modna revija vjenčanica, svečanih haljina i cvijeća, dok je za 18.30 sati predviđena nagradna igra za mladence u kojoj će dobitnici moći dobiti putovanje u Toscanu i Cinque Terre, pokrovitelja Terra putovanja. Nakon nagradne igre, u 19 sati počet će koncert Sandija Cenova.
– Tijekom festivala ulaz će biti besplatan, a moći će se ostvariti i festivalski popust na brojne proizvode i usluge izlagača. Imamo velik broj izlagača koji dolaze iz godine u godinu što znači da se festival pokazao kao dobro mjesto za sklapanje poslova, ali i poznanstava, rekla je Marijana Kolega. Istaknula je kako će tijekom festivalskih dana vrata Arsenala biti otvorena od 10 do 20 sati.