Umjesto nasilja učenici medicinske i poljoprivredne škole odabrali druženje

Slika korisnika valentinam
Dan ružičastih majica
Autor: 
Pedagoginja Vera Barić kaže kako je cilj ovim druženjem učenika podržati program podizanja svijesti o velikom problemu nasilja među školskom djecom i mladima
Arif SITNICA
Ružičaste majice postale su simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja

U povodu Dana ružičastih majica, u sklopu Nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, zajedno s Medicinskom školom Ante Kuzmanića Zadar, organizirala je međusobno druženje učenika dvije škole u dvorani Medicinske škole Ante Kuzmanića. 

Doroteja Dešković,  učenica Medicinske škole, kazala nam je kako nije bila žrtva nasilja, ali je svjedočila nečem takvome.

- Mislim kako se treba boriti protiv toga, u svakom slučaju ne želim nikome nešto takvo. Možemo zaustaviti ovako nekim danima da probudimo savjest svima koji to rade da prestane to vršnjačko nasilje, rekla je Doroteja.

Pedagoginja Vera Barić kaže kako je cilj ovim druženjem učenika podržati program podizanja svijesti o velikom problemu nasilja među školskom  djecom i mladima.

Dino Bučić, učenik Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole, istaknuo je kako svake godine obilježavaju u njihovoj školi ovaj dan, te žele osvijestiti učenike na vršnjačke probleme koji se događaju.

- Ove godine smo odlučili sudjelovati s našim susjedima iz Medicinske škole te smo pripremili malo druženje u njihovoj dvorani. Osobno nisam doživio nasilje, ali sam bio prisutan među učenicima koji su radili vršnjačko nasilje. Kako zaustaviti nasilje? Trebala bi postojati što veća svijest među profesorima, da što više obavještavaju učenike o vršnjačkom nasilju i o tome što se dešava izvan školske ustanove. A nasilje na društvenim mrežama? Trenutno ne možemo utjecati na to, ali isto postoji preventiva, ako te netko napadne odustani, kazao je Dino Bučić iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)