Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Karoglan: Protiv Hrvatskog dragovoljca stav nam mora biti pravi

28.02.2019. 13:48
Karoglan:  Protiv  Hrvatskog  dragovoljca  stav nam  mora biti  pravi


Zadar je u "generalci" uoči otvaranja proljetnog dijela sezone na svojim Stanovima slavio protiv drugoligaša Dugopolja minimalno  1:0. Zgoditak odluke zabio je Antonio Repić u 52. minuti utakmice na  asistenciju Mattea Pranića s lijeve strane. Kao što smo već naveli bio je to  dvoboj koji ćemo vrlo brzo zaboraviti. I s aspekta rezultata, ali i onog koji  se tiče prikazane igre. Momčad Mislava Karoglana imala je u prvih 45  minuta prividnu terensku inicijativu, ali pravih, onih izrazitih gol prilika  bilo je vrlo malo. U nastavku, nakon što su izvršene tri zamjene bilo je  malo bolje, a  u tom periodu pa do 65. Minute kada su oba trenera na  travnjak poslale praktički sve igrače, Zadar je i zabio pobjednički zgoditak. Bez obzira na to, pobjeda pa bila ona i minimalna, donosi mir i dozu  samopouzdanja pred vrlo važan dvoboj koji Zadrane očekuje u subotu  na Stanovima protiv Hrvatskog dragovoljca.


Tri mlada
Činjenica je da je povratak Ivana Lepinjice u Rijeku iz koje je bio posuđen na Stanove i to dva tjedna prije početka nove polusezone, Zadru  stvorio određene probleme. Razlog je jednostavan, on je bio u kvoti tri  igrača do 21 godine koji su počinjali susret i sada je Zadrov strateg  rješenje morao pronaći među igračima iz podmlatka Kluba. Pored Mattea Pranića koji je standardan na lijevoj strani, Karoglan je povjerenje  dao Luki Zdriliću u veznoj i Ediju Kulašu u zadnjoj liniji. Koliko je to god  problem, toliko može biti i prednost ako ti mladi igrači, a i oni koje smo  vidjeli u nastavku utakmice protiv Dugopolja, iskoriste veliku priliku koja bi im se mogla ukazati ove sezone. Uz to problem je i nekonkuriranje  za subotnji sastav Domagoja Muića jer je iz Slovenije "donio" tri žuta  kartona. Ali, Karoglan se nakon Dugopolja nije previše žalio, svjestan je  da od toga nema previše koristi i da samo radom, htijenjem i, kako je  sam naglasio, stavom mogu do bodova protiv Dragovoljca.
– Bila je to utakmica u kojoj smo tražili odgovore na neka pitanja jer  sam imao neke nedoumice u vezi sastava. Mislim da sam ih u konačnici i  dobio. Zadovoljan sam kompletnim pripremama i ovom utakmicom u  smislu stava svojih igrača, žara i htijenja koje smo iskazali. Naravno, nogomet je dugotrajan proces i mi treneri bi uvijek htjeli nekim bržim tempom stići do cilja. Ali to je jednostavno proces koji traje. Igrači su dali sve  od sebe i s te strane sam zadovoljan. Na trenutke je to izgledalo dobro,  na trenutke nije. Vjerujem da ćemo do subote uspjeti otkloniti i te nedostatke te Hrvatski dragovoljac dočekati najspremniji što to u ovome trenutku možemo biti.
Tijekom prvog poluvremena Zadar je mijenjao sustav igre iz 4-3-1-2  u 3-4-1-2 pa smo od trenera pokušali doznati što je bio cilj tih promjena.


Visoki presing
– Zbog izostanaka koje imamo zbog suspenzija nekih igrača moramo  raditi određene promjene u momčadi. Naravno, ta činjenica što moramo početi utakmicu s tri mlada igrača, a nedavno smo nenadano ostali  bez Lepinjice, moramo se snalaziti i po tom pitanju. Istina, tijekom prvog poluvremena mijenjao sam sustav, prvenstveno u zadnjoj liniji iz  četiri u tri. Cilj je skriti određene slabosti, ili možemo i reći, naglasiti neke prednosti.
Karoglan je potvrdio da sastav koji je igrao prvo poluvrijeme zajedno s trojcem koji je ušao u nastavku vrlo vjerojatno misli suprotstaviti  Hrvatskom dragovoljcu.
– Otprilike bi to bilo to računajući ovu trojicu koji su ušli u nastavku  susreta. Realno 14, 15 igrača konkurira u ovome trenutku za sastav koji  će istrčati protiv Dragovoljca. Tko će od ovih igrača koje sam spomenuo  istrčati od prve minute, a tko ući u nastavku nije sigurno. Jedino je sigurno da ćemo krenuti s ovom trojicom mlađih koji su igrali protiv Dugopolja.
U subotu će biti vrlo važno odigrati dobru utakmicu, ali još važnije  je doći do tri boda.
– Protiv Hrvatskog dragovoljca priželjkujem našu dobru igru iz koje bi  trebali doći do željenog rezultata. Naravno, svi znamo da je u tim prvim  kolima posebno izražen taj psihološki segment. Budimo realni, u konačnici je najvažnije osvojiti tri boda. Ako nešto želim istaknuti onda je  to naš stav koji jednostavno mora biti pravi ako mislimo uspjeti u našem  naumu. Taj zonski presing koji još moramo poboljšati i za kojeg su mi  igrači naglasili da uživaju u njemu, mora protiv Dragovoljca, ali i ostalih  suparnika biti naš forte – kazao je nakon utakmice s Dugopoljem Mislav  Karoglan.




Vinko Petković  napustio NK Zadar
Vinko Petković više nije igrač Nogometnog kluba Zadar. Jučer u poslijepodnevnim  satima ova vijest objavljena je na službenim stranicama kluba i prenosimo je u cjelosti.
" Nogometni klub Zadar i Vinko Petković sporazumno su raskinuli ugovor na zahtjev igrača. Ovaj 23-godišnji šibenski napadač u Zadar je stigao prije godinu dana, a  za naš klub odigrao je 22 utakmice i postigao 12 golova. Najviše će se, naravno,  pamtiti ona dva za preokret protiv Vala u Kaštelima i pobjedu 1:2 kojom je Zadar izborio plasman u Drugu HNL.
– Došlo je vrijeme za rastanak, nažalost, nešto ranije nego što sam očekivao, ali to  je nogomet i takav je život nas profesionalnih sportaša. Odlazim iz Zadra zbog osobnih razloga, a vrijeme provedeno ovdje ću zauvijek pamtiti kao jedno lijepo razdoblje, u kojemu sam ostvario zasad najveći uspjeh u svojoj karijeri, bio prvi strijelac  3. HNL jug i što je najvažnije pomogao klubu da izbori plasman u viši rang. Zadru i  Zadranima od srca želim sve najbolje u budućnosti i tko zna, možda se naši putevi  jednom ponovno sretnu – kazao je Petković.
Nogometni klub Zadar i ovim se putem želi zahvaliti Vinku Petkoviću na svemu  što je dao za vrijeme igranja u našem klubu te mu želi sve najbolje u daljnjoj karijeri."