Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

MINISTRICA MURGANIĆ U ZADRU Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, gdje su propusti, odnosno što nismo učinili!

28.02.2019. 16:04
MINISTRICA MURGANIĆ U ZADRU Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, gdje su propusti, odnosno što nismo učinili!


Nada Murganić, ministrica demografije i obitelji danas poslijepodne stigla je u Zadar i obišla četvero ozlijeđene djece hospitalizirane u zadarskoj bolnici.
– Stravičan je to čin jednog od roditelja, stradala su mala nevina djeca. Mislim da  je to nezapamćen događaj, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. Željela  sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Nakon toga idem u Centar za socijalnu  skrb, boreći se s emocijama i suzama izjavila je ministirica Murganić nakon što je  obišla djecu.
Kazala je kako je odmah po saznanju o nemilom događaju uputila inspekcijski nadzor Ministarstva demografije i obitelji sa zahtjevom  za hitan stručni nadzor.
– Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, kako je Centar skrbio za ovu obitelj, gdje su  propusti, odnosno što nismo učinili, pojasnila je Murganić te dodala kako se iskreno  nada da će djeca ozdraviti što prije, imati što manje trauma i da će im djetinjstvo  proći u najboljem redu.
Činjenicu da je obitelj već bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb obrazložila je  neprilikama i problemima s izvršavanjem roditeljske skrbi prema starijem djetetu koje nije u bolnici, no o detaljima nije htjela govoriti.
– Ovo je nešto što nas je strašno pogodilo, emotivno je izjavila ministrica te je na  upit o mogućim propustima socijalnih radnika odgovorila kako ne bi angažirala dva  inspekcijska nadzora da ne misli da je to potrebno.
– Ponekad imamo situacije na terenu u kojima samo kroz pisanu dokumentaciju  imamo potpun uvid i na osnovu nje možemo dati procjene. Ovdje mislimo da su potrebni temeljiti izvidi. Moj razgovor u Centru za socijalnu skrb Zadar će stvoriti sliku  i riješiti dileme koje sada imam, poručila je Murganić te dodala kako će javnost o  svemu biti pravovremeno obaviještena.