Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvije molbe za ravnatelja ŽUC-a

29.02.2020. 07:00


 Jučer je završen natječaj za ravnatelja Županijske uprave za ceste kojeg je raspisalo Upravno vijeće na zadnjoj sjednici. Vršitelju dužnosti, Branku Kutiji, koji je ovu ustanovu privremeno preuzeo prije godinu dana, uskoro ističe mandat te je Vijeće moralo krenuti u izbor novog ravnatelja.
Provjerom u Županiji, jučer saznajemo da su zasad pristigle samo dvije ponude, jedna je aktualnog v.d. ravnatelja Branka Kutije, a za drugu se ne zna čija je s obzirom da se koverte ne smiju otvarati prije sjednice Upravnog vijeća. Naime, prema pravilima natječaja, iako je jučer bio zadnji dan, UV mora sačekati eventualne prijave poslane poštom.
Sjednica Vijeća tako bi se održala idućeg tjedna kada će se znati tko su, osim Kutije, ostali kandidati, ali prije svega i odluka o novom ravnatelju ŽUC-a. Prema najnovijim informacijama iz stranke, Kutija zasad ima najviše izgleda i zbog toga što je napravio velike pomake u ovoj županijskoj ustanovi te je izvjesno kako će mu mandat na čelu ove županijske ustanove biti produljen.
U prilog njegovoj kandidaturi ide i činjenica da je u međuvremenu izmijenjen statut ŽUC-a bez kojega se Kutija jednostavno ne bi mogao javiti na natječaj, budući da dosad nije ispunjavao glavne uvjete, o čemu je naš list pisao još u ožujku prošle godine,najavljujući kako će Županijska uprava za ceste pokrenuti izmjene statuta jer Kutija nema potrebnu diplomu. Kao inženjeru tekstilno-kemijske tehnologije već mu je u startu onemogućeno javljanje na natječaj koji traži VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera. Izmjenama statuta ta je prepreka pak riješena.
S obzirom da je riječ o prilično atraktivnom mjestu, očekivalo se više molbi, ali neki su u međuvremenu očito odustali. Podsjetimo, na zadnji natječaj za ravnatelja ŽUC-a prijave je poslalo čak petero kandidata: Mario Bakmaz, Dinko Kardum, Dinko Jović, Marko Klanac i Denis Batur.