Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svi prihodi obitelji Kapović stečeni zakonito

29.02.2020. 07:30


Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović oglasio se u petak u vezi javnih prozivki kako njegova obitelj i on posjeduju veću imovinu nego što su bili njihovi prihodi, zbog čega su prijavljen poreznim tijelima. Naveo je kako je »porezni Uskok RH koji je provjeravao porijeklo imovine obitelji Kapović u razdoblju od 1963. – 2017. godine završio je svoj nadzor te donio pravomoćno Rješenje 26. veljace 2020.«
– Nakon otvaranja službenog nadzora 2017. te tri godine dubinske analize nad svom imovinom i svim financijama Kristijana KapovicĆ te Davora Kapovica (oca) i uže obitelji, doneseno je Rješenje… Moj dug prema drzavi RH iznosi 0 kuna. Sva naša imovina i troškovi u navedenom razdoblju su legalni i legitimni. Jako sam ponosan na svoje roditelje, na svoju užu obitelj jer svaki dan rade po 12 sati dnevno. Sve što imamo stekli smo u više od 50 godina teškog rada. Samo u proračun RH od 1991. do danas uplatili smo više od 60 milijuna kuna poreza i doprinosa, tako da nam sva blaćenja, klevete, laži i podmetanja ne mogu ništa. Ja znam tko sam, tko je moja obitelj, odakle dolazim te koji mi je cilj, zaključio je Kapović poručujući kako idu u nove pobjede.
Inače, Kapović je nedavno najavio kako će se na sljedećim lokalnim izborima u svibnju 2021. godine po peti i zadnji puta kandidirati za načelnika Vira, ali će se po prvi puta natjecati i s listom za Skupštinu Zadarske županije.