Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

IVAN SANTINI Prva HNL je moja liga

28.02.2021. 12:58


Igrala se 28. minuta utakmice između Zadra i Lučkog kada je Ivan Santini na Stanovima postigao pogodak za 1:0, ujedno i završni rezultat dvoboja odigranog 26. studenoga 2011. Devet godina i tri mjeseca kasnije zadarski je napadač opet strijelac u Prvoj HNL. Ovaj put u dresu Osijeka koji je u 23. kolu s 3:2 slavio na gostovanju u Varaždinu i to nakon što su domaćini na poluvremenu vodili 2:0. Bio je to Santinijev debi u novom klubu, a u igru je ušao u 46. minuti. Samo pet minuta kasnije izborio je jedanaesterac kojeg je Ramon Mierez pretvorio u pogodak. Potom je mrežu domaćina pogodio u 68. minuti. Nakon ubacivanja Jurčevića s lijeve strane Santini je loptu dočekao glavom na suprotnoj strani i s vrha peterca preciznim udarcem pogodio mrežu. Veliki preokret potvrdio je Mierez golom u 79. minuti za tri boda Osječanima koji tako nastavljaju utrku s Dinamom za titulu prvaka. Vodeći »bijelo-plavi« trenutačno ima 51 bod, tri više od Dinama koji ima i dvije utakmice manje.
– Šteta bi bilo da smo ispustili bodove. Dečki su došli do ove pozicije boreći se maksimalno i igrajući odličan nogomet i ne želimo na tome stati. Ovako, kako smo odigrali drugo poluvrijeme to nam treba biti primjer kada smo svi zajedno u obrani i napadu. Kao prava ekipa borimo se za svaku loptu i nogomet te obično nagradi ako tako igraš – izjavio je Santini za internetsku stranicu Osijeka.
Momčad iz grada na Dravi nije obeshrabrilo rano vodstvo Varaždina.
– Naša je momčad čvrsto vjerovala u sebe i nijednog trenutka nije pomislila da ne može doći do uspjeha, bez obzira na protivničko vodstvo od dva gola razlike. Na sve načine smo pokušali preokrenuti rezultat. Znali smo da nam je potreban jedan gol da se sve to preokrene. Hvala Bogu uspjeli smo, međutim, ne smijemo ovako počinjati utakmicu. Moramo odmah biti agresivni od prve minute i onda će sve biti lakše.
Nekadašnjem »vatrenom« čestitke nakon odličnog debija stižu sa svih strana.
– Još nisam na sto posto, ali HNL je moja liga u kojoj sam bio prije deset godina. Sretan sam što sam nastavio tamo gdje sam onda stao iako je Liga sada još jača nego prije. Naravno da sam sasvim zadovoljan, osvojili smo tri boda, izborili preokret, a drago mi je i zbog pogotka kojega sam postigao… sve je tu. Sada trebamo malo odmoriti i nastaviti gdje smo stali. Svaka je utakmica bitna, trebamo učiniti sve da do posljednjeg kola budemo u igri za naslov – zaključio je Santini.
 


Bjelica: Santini dobio bezbroj duela
Napadački učinak Miereza i Santinija prokomentirao je i Nenad Bjelica, trener Osijeka.
– Ramon radi naporno, jako je bitan za nas jer iz ničega zabije dva gola. Isto tako Santini je dobio bezbroj duela, bio cijelo vrijeme nezgodan za protivničku obranu. Uostalom, što da kažem o čovjeku koji je prošao pola svijeta, bio hrvatski reprezentativac, osvajao prvenstva i pravi je profesionalac. Stvarno u njemu i Mierezu, vjerujem do kraja sezone i Topčagiću, imamo tri vrhunska napadača, kao i sve ove ostale – rekao je Bjelica.