Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Frane u mislima

Autor: Velimir Brkić

27.03.2009. 23:00
Frane u mislima

Foto: Zvonko KUCELIN



Ekipa MNK Vrsi prvi su pobjednici Memorijalnog malonogometnog turnira “Frane Vukić” koji je jučer održan na Sportskom centru Gusterna u Vrsima.
Memorijalni turnir je održan povodom obilježavanja prve godišnjice smrti našeg kolege Frane Vukića, dugogodišnjeg sportskog novinara i zamjenika glavnog urednika Zadarskog lista. Frane je tragično preminuo 6. travnja prošle godine u teškoj prometnoj nesreći nadomak rodnim Vrsima u 37. godini života. Bio je aktivan u životu lokalne zajednice, prvo kao vijećnik u Gradu Ninu, a od osnutka 2007. i kao vijećnik Općine Vrsi. Bio je hrvatski branitelj, sudionik Domovinskog rata u sastavu Otočkog bataljuna.
Na turniru su se natjecale četiri ekipe – Zadarski list, Novinari zadarskih redakcija i dvije ekipe MNK Vrsi. Pobjednik turnira je MNK Vrsi koji su nakon izvođenja šesteraca svladali skipu Novinara zadarskih redakcija. Junak utakmice bio je Mario Milutin koji je u regularnom vremenu s tri zgoditka “cenzurirao” novinare.
Ipak najuzbudljivija borba odvijala se za vrijeme utakmice Zadarskog lista i Novinara zadarskih redakcija koju je uz fanatično navijanje gledatelja obilježio dvoboj između Nedjeljka Jusupa i Frane Šarića. Zadarski novinari su za jedan zgoditak na kraju bili bolji od Zadarskog lista. Suci Josip Prskalo i Šime Predovan te delegat Davor Bajlo besprijekorno su obavili svoj posao.
Gledatelji koji su došli na vršku Gusternu iz nje su otišli puni lijepih dojmova. S mislima na Franu jučerašnje poslijepodne u Vrsima bilo je spektakl koji će se pamtiti. Organizacija, gledatelji, “hakleri” i sjećanje na dobrog kolegu i prijatelja dobar su povod da se drugi Memorijalni malonogometni turnir “Frane Vukić” već sada očekuje s nestrpljenjem
Nakon minute šutnje urednik Sporta Drago Bajković uime Zadarskog lista i načelnica općine Vrsi Sandra Vukić, Franinoj sestri Ani Pavlović uručili su prigodne dresove s natpisom “Frane Vukić”.
Prije početka turnira u znak zahvalnosti i za vječno sjećanje na posljednjem ovozemaljskom počivalištu Frane Vukića na Mjesnom groblju Vrsi održana je komemoracija uz molitvu, polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Vijenac je položilo i svijeću zapalilo izaslanstvo Zadarskog lista koje je predvodio glavni urednik Luka Perić, urednik Sporta Drago Bajković i urednica priloga Magazin Marija Knežević, Općinsko izaslanstvo predvodila je načelnica Sandra Vukić, a KUD-a Sv. Lovre Josip Perinić. Vijenac su položili i svijeću zapalili Franina majka Senka, sestra Ana, zet Ivica, nećakinje te sudionici Memorijalnog malonogometnog turnira.
Uz malonogometni turnir organizirat će se i dobrovoljno darivanje krvi zadarskih novinara. Dobrovoljno davanje krvi će se održati u ponedjeljak, 30. ožujka s početkom u 8 sati u Gradskoj straži na Narodnom trgu. Frane je i sam bio dobrovoljni davatelj te je u akcijama sudjelovao tridesetak puta.