Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Majci 3,6 godina zatvora, sin oslobođen

Autor: Suzana Bandić

27.03.2009. 23:00
Majci 3,6 godina zatvora, sin oslobođen


Nakon što je Vrhovni sud RH u slučaju Meri Petani i njenog sina Alda Antovića djelomično ukinuo presudu Županijskog suda u Zadru te zatražio utvrđivanje čija je zapravo pronađena droga, jučer je Aldo Antović oslobođen krivnje, dok je njegova majka oduđena na 3,6 godina zatvora


Meri Petani (43) osuđena je jučer pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru kojim je predsjedao sudac Vladimir Mikolčević na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i šest mjeseci, dok je njen sin Aldo Antović (20) oslobođen krivnje.
Naime, nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske 28. prosinca prošle godine djelomično ukinuo presudu Županijskog suda u Zadru kojom su majka i sin, Meri Petani i Aldo Antović zbog droge proglašeni krivima, pa je majka osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina, dok je sinu izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod u trajanju od najmanje šest mjeseci, a najviše tri godine, zatraženo je ponavljanje sudskog postupka pred potpuno izmijenjenim Sudskim vijećem, a da bi se ustanovilo čija je zapravo bila droga koja je kod njih zatečena.
Na posljednjoj raspravi održanoj 6. ožujka majka je ponovno svu krivnju preuzela na sebe rekavši da je nađena droga bila njena te da Aldo s njom nema nikakve veze. U svom iskazu pred sudom ona je pojasnila kako je drogu kupila za svoju upotrebu, a da je tek jedan manji dio bio namijenjen prodaji, jer je tada bila u teškoj krizi zbog ovisnosti dodavši još kako se zbog počinjenog djela kaje.
Inače, Meri Petani je na raspravu dovedena iz kaznionice u Požegi gdje izdržava izrečenu zatvorsku kaznu.
Nadalje, na posljednjoj raspravi bio je saslušan i policajac Odjela za droge PU zadarske koji je ispričao da su 27. kolovoza prije dvije godine njegovi kolege i on zaustavili automobil kojim je upravljala Meri Petani, a da se s njom u autu tada nalazio i sin Aldo te petogodišnja kći. Potvrdio je kako je odmah između Aldovih nogu i sjedala primijetio neku vrećicu koja je bila uočljiva, ali da nije stekao dojam da bi je Aldo pokušavao sakriti.
Podsjetimo, prema pobijenoj optužnici između ostalog, majka i sin su se teretili da su krajem kolovoza 2007. godine, oko 21 sat iz mjesta Crno prema Zadru prevozili 8,35 grama heroina s ciljem daljnje prodaje.
Osim toga, sredinom studenog prošle godine zbog najtežeg kaznenog djela iz domene zloporabe opojne droge – udruživanja zbog preprodaje, pritvoreni su i otac Tomislav Antović (46) te drugi sin Carlos (23).
Naime, u suradnji s USKOK-om zadarski su policajci krim obradom utvrdili da su otac i sinovi Aldo i Carlos od lipnja do studenog prošle godine ovisnicima na zadarskom području “dilali” kokain, marihuanu, ali i heroin.
Nakon prijave i uhićenja, policija je obavila i premetačinu njihove obiteljske kuće u Diklu gdje im je još pronađeno 92,5 grama marihuane, pištolj marke Crvena zastava, nekoliko mobitela, meci i novac za koji se pretpostavlja da je zarađen prodajom droge.
Spomenimo i da je Meri Petani nakon dolaska policajaca u pretres kuće koji koriste njezini sinovi Carlos (23) i Aldo (20) u zahodsku školjku pokušala baciti plastičnu vrećicu sa 6 grama kokaina i 4,7 grama heroina.
No, najzanimljiviji “lik cijele priče” zasigurno je otac Tomislav Antović koji je bio prijavljivan i osuđivan zbog preprodaje heroina, ali i pokušaja ubojstva. Nakon uhićenja njegove bivše supruge i sina Alda on je dao veliki intervju jednim dnevnim novinama u kojima je rekao da je zbog preprodaje heroina u hrvatskim zatvorima odslužio desetak godina, ali da s heroinom “nema posla” posljednih jedanaest godina te da mu sada zbog njegove prošlosti i supruge ovisnice policija prijeti preko djece.