Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nastup renomiranih glazbenika

Autor: Nikola Markulin

27.03.2009. 23:00
Nastup renomiranih glazbenika

Foto: Filip BRALA



U četvrtak navečer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan koncert Kajane Pačko (violončelo) i Dina Kalebote (glasovir). Koncert je održan u organizaciji Produkcije klasične glazbe Hrvatske kazališne kuće Zadar.
Kajana i Dino su zadarskoj publici izveli „Sonatu za violončelo i glasovir u A-duru, br. 1.” Luigija Boccherinija, „Divertimento za violončelo solo (1994.)” Krzystofa Pendreckog, „Meditation Hebraique” Ernsta Blocha i „Sonatu za violončelo i glasovir u g-molu (op.65)” Frederica Chopina.
Kajana Pačko rođena je 1985. godine u Splitu. Dobitnica je prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Surađivala je s našim renomiranim dirigentima Pavlom Dešpaljem, Mladenom Tarbukom, Ivanom Repušićem i Tomislavom Fačinijem. Osim u Hrvatskoj nastupala je u Njemačkoj, Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj. Dobitnica je brojnih nagrada. Između ostalog, „Top stipendije”, rektorove nagrade, nagrade „Darko Lukić”. Dino Kalebota, rođen 1979. godine u Splitu, studirao je kalvir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Đorđa Stanettija. Magistrirao je 2007. godine, a i on je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na međunarodnim i državnim natjecanjima. Usavršavao se na seminarima renomiranih pedagoga i pijanista – Karl-Heinza Kaemmerlinga i Rudolfa Kehrera. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, a u posljednje se četiri godine bavi i pedagoškim radom.
Na rasporedu koncertne sezone slijedi koncert (2. travnja) Edina Karamazova i Gudačkog kvarteta zagrebačke filharmonije.