Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šibenik i dalje glumi Višnjik

Autor: Šime Ćurko

27.03.2009. 23:00
Šibenik i dalje glumi Višnjik

Foto: Adam VIDAS



Zatvoreni bazen planiraju graditi i u Biogradu. Kad ga jednom završe, tek tada bismo mogli dobiti pravi županijski derbi


Odugovlačenjem s dovršenjem izradnje bazena na Višnjiku već je plaćena visoka sportska cijena. Kolateralarne žrtve stalnih pomicanja rokova useljenja na toliko očekivani bazen su, između ostalog, i vaterpolski klubovi u Zadarskoj županiji. Najteže su prošle vaterpolistice Gusara koje su ugasile seniorski pogon čekajući i ne dočekavši preseljenje u Zadar. Istina, “gusarice” su imale i drugih problema, no s bazenom u Zadru nekih bi poteškoća bile oslobođene.
Bolja situacija je u Biogradu, koji se nekako snalazi s bazenom u Šibeniku. Štoviše, mlađi kadeti Biograda ove su sezone nastupili na Prvenstvu Hravtske s osam najboljih momčadi, sve prvoligašima. Osim toga Biograd sa seniorskom momčadi posljednjih godina redovno nastupa u Prvoj B ligi u kojoj je osvojio i titulu prvaka prije dvije godine, da bi na kraju odustao od ulaska u Prvu A ligu.
S Prvom B ligom odlučili su ove sezone krenuti i u Zadru, nadajući se da će do početka sezone bazen biti u funkciji. Od toga, međutim, ništa i Zadar je s pomlađenim sastavom u sezonu ušao samo sa suhim trenizima. A tako se ozbiljan vaterpolo ne može igrati. Stoga nikoga ne trebaju začuditi tri uvjerljiva startna poraza zadarskih mladića.
Ovaj vikend Zadar i Biograd međusobno igraju u 4. kolu u Šibeniku. To da je Biograd veliki favorit i da Zadar može biti zadovoljan i s minimalnim porazom, sasvim je nevažno. U oči bode što se županijski klubovi za bodove bore u Šibeniku. Tako će biti sve dok bazen na Višnjiku postane stvarnost, a ne samo jedan od projekata koji još čeka svoju konačnu realizaciju. Zatvoreni bazen planiraju graditi i u Biogradu. Kad ga jednom završe, tek tada bismo mogli dobiti pravi županijski derbi. Do tada ćemo imati običnu “simulaciju” jer bez krova nad glavom vaterpolo teško može biti više od ljetne zabave.


 PRVA B LIGA




1. kolo: ZPK – Biograd 10:9, Opatija – Zadar 1952 21:3.
2. kolo: Zagreb – Biograd 11:15, Zadar 1952 – Salona 4:18
3. kolo: Biograd – Arsenal 15:8, ZPK – Zadar 1952 14:8.


 BIOGRAD ZADOVOLJAN TREĆIM MJESTOM


– Utakmicu protiv Zadra počet ćemo u najjačem sastavu, a kasnije ćemo, bude li rezultat išao u našu korist, priliku dati i mlađim igračima. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija momčad od Zadra, no nikakvo opuštanje ne dolazi u obzir. Naš je cilj ove sezone dodatno afirmirati i naše mlade igrače, a kad je riječ o plasmanu na kraju sezone, zadovoljni bismo bili trećim, možda i četvrtim mjestom. Mislim da je to naša trenutačna realnost – kaže Marijan Stopfer, predsjednik Biograda.