Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadranin drugi u kategoriji grafičkog dizajna

Autor:

27.03.2009. 23:00
Zadranin drugi u kategoriji grafičkog dizajna

Foto: Vedran SITNICA



Državno natjecanje učenika iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije održano prošlog četvrtka u zadarskoj Prirodoslovno – grafičkoj školi bilo je organizirano u tri discipline i to grafička tehnologija, grafički dizajn i grafička multimedija. U kategoriji grafičke tehnologije prvo je mjesto osvojila Graditeljska, obrtnička i grafička škola iz Splita koju su predstavljali Miroslava Radić i Željko Bosančić. Drugo je mjesto pripalo Alenu Filjanu i Davidu Udovčiću iz Prirodoslovno – grafičke škole iz Rijeke, dok su trećeplasirani u ovoj kategoriji bili Branko Miščević i Mario Babić iz zagrebačke Grafičke škole.
U kategoriji grafičkog dizajna najbolja je bila Tina Bećica iz Graditeljske i obrtničke škole u Splitu, drugo mjesto je pripalo Zadraninu Josipu Šalovu, a treće mjesto je zauzeo Tomislav Fabijanić iz Prirodoslovno – grafičke škole Rijeka.
U kategoriji grafička multimedija prvo mjesto su osvojili učenici Graditeljske škole Čakovec i to Filip Vulina i Vedran Čevic, drugo mjesto su odnijeli Erik Pećanić i Bruno Rođak iz Graffičke škole Zagreb, dok je trećeplasirana Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i učenice Iva Babić i Monika Galic.