Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pedagogija stoji pred izazovom vremena

27.03.2011. 22:00
Pedagogija stoji pred izazovom vremena


Svečana promocija prvostupnika pedagogije iz akademske godine 2009/2010. održana je u subotu na Odjelu pedagogije. Riječ je o osam studenata dvopredmetnog studija kojima je pedagogija prvi predmet. Promociji su nazočili pročelnik Odjela za pedagogiju dr. Zlatko Miliša koji je u uvodnoj riječi kazao da prvostupnike čekaju još dvije petine do kraja studija.
– Mi smo s vašom generacijom iznimno zadovoljni počevši od zainteresiranosti za predmet pa do seminarskih radova. Značajnu ozbiljnost pokazali ste kod ispita kao i kod aktivnog sudjelovanja na predavanjima postavljajući pitanja te iznoseći vlastita mišljenja i komentare, što osobito cijenim, kazao je obračajući se prvostupnicima dr. Miliša. Nadalje, pročelnik je kazao da danas pedagogija stoji pred izazovom vremena te da nikad neće biti jednopredmetni studij jer stoji na pragu interdisciplinarnog studija.
– Uskoro se na Odjel za pedagogiju vrača Dijana Vican trenutačno na poziciji državne tajnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao značajno pojačanje, kao i prof. Bašić, istaknuo je dr. Miliša.
Potom je dr. Miliša poručio prvostupnicima da ih u daljnjem studiju čeka rad na terenu u terapijskim zajednicama, kao I rad na prevenciji različitih ovisnosti prisutnih u društvu.
– Nastojat ćemo da se specijlizirate u pedagogiji koja ima prostora. Kad završite petu petinu, našem druženju neće biti kraja. Nadam se da ćemo se tada još intezivnije družiti s tim da ćete moći konkurirati na tržištu rada, poručio je dr. Miliša nazočnim prvostupnicima.
Nakon što su prvostupnici održali svečano obećanje da će u svom djelovanju postupati zakonito i etično te pridonosti napredovanju svoga naroda i domovine, usliejdila je pojedinačna dodjela svjedodžbi.
Svjedodžbe su dobili prvostupnici pedagogije Antonija Bašić, Ljubica Borić, Anita Ivanišević, Rita Meden, Željko Prekupec, Petra Perinić, Maja Šintić i Ana Švandrlik.