Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Porazi Zadra i Gorana

27.03.2011. 22:00
Porazi Zadra i Gorana


ZADAR 1
MLADOST KL II 3
(19:25, 21:25, 25:22, 15:25)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 31. Suci: Dinko Ninić (Šibenik) i Vedran Juravić (Zadar).
ZADAR: Kulaš, Viduka, T. Burčul, Mandić, Škara, Barić, Belić, M. Bakale, L. Bakale, Šestan, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
MLADOST: Kostić, Giljanović, Sabljić, Zelić, Botić, Dragun, Glaurdić, Andromak, Bašić, Žaja. Trener: Ivan Andromak.
Drugi sastav euroligaša Mladosti iz Kaštel Lukšića pokazao se u subotu navečer kao tvrd orah za domaći sastav, koji je protiv boljeg protivnika ipak uspio osvojiti set.
Počeli su gosti puno čvršće i homogenije te na prvomu predahu imali su 4:8. Nastavak igre donosi lijepu kuhanu loptu domaćeg kapetana Stipe Belića za 5:8, koja je početak Zadrova boljeg izdanja i uvod u izjednačenje 12:12, kada Kaštelani traže odmor te poslije još jednog izjednačenja kod 13:13 prave seriju 0:5 i lako rješavaju prvi set.
Zadar je na samomu kraju drugog seta imao vodstvo 20:19, ali je puno iskusnija kaštelanska momčad, bez obzira na odmore koje je domaći trener Marin Masnić zvao kod 20:21 i 20:22, i drugi set sigurno dobila.
I u trećem setu ponovno Zadar pri kraju ima vodstvo 20:19 te Mladost okreće na 20:21, no Zadar ovaj set, zahvaljujući Filipu Šestanu, završava na drugačiji način.
Četvrti set nije ponudio niti malo neizvjesnosti i Mladost je došla do tri nova boda.
– Marin Masnić je igrao s mladom, relativno neiskusnom, ali dosta dobrom ekipom. To je kadetska ekipa i mislim da će vrlo vjerojatno biti prvaci Hrvatske. A mi smo tu došli odraditi susret rasterećeni jer smo već zauzeli treće mjesto. Bila je to jedna atraktivna i dobra utakmica – rekao je Ivan Andromak, gostujući kapetan.
– Mislim kako je to naša realna slika i da trenutačno ne možemo bolje. Imamo volju i želju i ne znam uopće u čemu je problem jer u zadnje vrijeme igramo loše. Obrana, blok i prijem, kao da ne postoje, a sve drugo polazi od toga – rekao je Zadrov kapetan Stipe Belić.
GORNJA VEŽICA 3
GORAN 0
(25:22, 25:19, 25:22)
RIJEKA – SD Dinko Lukarić. Gledatelja: 40. Suci: Želimir Kušljić i Domagoj Niessner (oba Rijeka).
GORNJA VEŽICA: Pervan, Rogić, Vidović, Šimičić, Pujić, Lasić, Grozdanić, Jurčević. Trener: Danilo Berlot.
GORAN: Sikirić, Bugarija, A. Šimunić, Fuzul, Frleta, T. Šimunić, S. Šimunić, Kinda. Trener: Vice Fuzul.
Protiv prošlogodišnjega superligaša Gornje Vežice bibinjska momčad na gostovanju nije uspjela do željenoga boda. U susretu u kojem su Riječani bolje otvarali setove, a Goran stizao, sve je završilo za 72 minute.
– Vidi se kako nije sve bilo glatko, ali nadao sam se da ćemo uzeti barem jedan set. Preostaju nam još dva kola i ako ne želimo biti zadnji moramo neke bodove donijeti u sljedećem kolu iz Splita, koji je oslabljen u drugom dijelu – rekao je Tomislav Šimunić.