Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pipan: Svjetlost zaboraviti, Cedevitu iznenaditi

27.03.2012. 22:00
Pipan: Svjetlost zaboraviti, Cedevitu iznenaditi


– Ovu utakmicu treba što brže zaboraviti. Ponovila nam se stara boljka, slaba igra u prvom poluvremenu. U drugom je bilo malo bolje. U prvom smo imali velikih problema s Baraćem, kojega nismo mogli zaustaviti. U drugom je to odlično obavio Ramljak i on je najzaslužniji za pobjedu protiv Broda. Očito je da se ne možemo opustiti, iako radimo dobro. Stigla su nam dva nova igrača i vidi se da imamo dosta problema s tečnosti igre u napadu. Igrači su malo umorni pa su dobili slobodan dan, a od sutra se okrećemo pripremi za Cedevitu, koju idemo iznenaditi u Zagrebu, rekao je trener Zadra Aleš Pipan nakon utakmice protiv Svjetlosti.
Možete li objasniti pristup svojih igrača, koji je rezultirao prednošću protivnika 23:9 na početku druge četvrtine?
– Za svaku utakmicu se pripremamo na isti način. Svaki igrač ima svoj zadatak i zna što treba napraviti, ali kao da neki uđu u utakmicu sa strahom. Imamo velikih problema i trebamo još mnogo raditi na tom segmentu.
Zabrinjava li vas lošija šuterska forma Vrbanca na početku Lige za prvaka?
– Ne smije si dozvoliti da ovisi samo o šutevima. Kada promaši prvih nekoliko šuteva i primi neku blokadu, on je već „out”. Mislim da je to sve u njegovoj glavi i pokušat ćemo to riješiti prije Cedevite. Mislim da će se vratiti u staru formu.
MARKO RAMLJAK:
– Najvažnije je da smo pobijedili, unatoč jako lošoj igri u prvom poluvremenu. Drugo je bilo mnogo bolje i tako je trebalo biti od početka. Nadam se da ćemo to popraviti u sljedećim utakmicama.
Dan prije utakmice nije bilo planirano ni da ćete biti u sastavu.
– Trener odlučuje tko je u datom trenutku najspremniji i tko može donijeti momčadi ono što treba. Na meni je samo da radim, čekam priliku i nastojim je što bolje iskoristiti.
Što vam je trener rekao u svlačionici?
– Prije početka treće četvrtine rekao mi je da idem na Baraća i to je to.
Je li bilo povišenih tonova na poluvremenu?
– Normalno da je, jer je naša igra u prvom poluvremenu bila katastrofalna. Bilo je vatreno, ali očito nam je to trebalo da proigramo. Ne znam zašto. Najvažnije je da su u drugom poluvremenu stvari sjele na svoje mjesto i da smo došli do uvjerljive pobjede.