Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sonik-Puntamika po opstanak kreće besplatnim ulaznicama

27.03.2012. 22:00
Sonik-Puntamika po opstanak kreće besplatnim ulaznicama


Nismo uspjeli na 11-om gostovanju ove sezone uzeti bodove i jednostavno moramo pobijeđivati u Jazinama ako mislimo ostati u ligi i dogodine – kazao je Perić


Ubrzani ritam Lige za ostanak košarkašima Sonik-Puntamike večeras u 18 sati donosi nakon nastupa u subotu u Križevcima domaći ogled protiv Kvarnera 2010. Zahuktava se borba za ostanak u A-1 ligi, a u tom kontekstu svaka pobjeda će značiti jedan mali korak bliže ostvarenju tog cilja. Pošto na gostovanjima baš zelenima i ne cvjetaju ruže ove sezone, doživljeni su svi porazi, onda se logički nameće imperativ nove pobjede u svojim Jazinama. Iako oprez je itekako nužan pogotovo u situaciji kad i nema toliko prilike za ispravljanje kikseva. Itekako nužan, jer Riječani ove sezone izgledaju jako dobro i opasna su prijetnja Puntamičanima. Sportski direktor zelenih, Pero Perić upozorit će na goste s Kvarnera koji u svojim redovima imaju dobre igrače te dobar ritam u posljednje vrijeme što se rezultata i igre tiče.
– S Riječanima se jako dobro poznajemo. Igramo jedni protiv drugih već sezonama i tu nema nekih velikih tajni. Sve što se treba znati pokazat će se na parketu, a mi smo svjesni da nam domaći teren nosi u ovoj izjednačenoj ligi jako puno.
Imperativ pobjede itekako lebdi nad glavama vaših igrača.
– To je tako u sportu. Pobjede se traže, pogotovo na domaćem terenu i u ovoj situaciji gdje još svaka momčad može završiti na kraju natjecanja na prvom i posljednjem mjestu suvišno je isticati što ovakve utakmice donose. Nismo uspjeli na 11-om gostovanju ove sezone uzeti bodove i jednostavno moramo pobijeđivati u Jazinama ako mislimo ostati u ligi i dogodine. Pogotovo što nam nakon ove utakmice slijede dva teška gostovanja, a i k tome jako teška putovanja u Dardu i Dubrovnik. I to sve u samo četiri dana. Tako da bilo odlično kad bi pred te utakmice uspjeli osvojiti dva boda protiv Riječana.
Kvarner je uigrana i dobro posložena momčad. I oni će imati svoj motiv u ovoj utakmici.
– Oni su ove sezone definitivno najugodnije iznenađenje u A-1 ligi. Uspjeli su se dići iz letargije koju je ovaj klub proživljavao posljednjih sezona. Vodi ih Aramis Naglić koji u svom rosteru ima mladu, relativno kavlitetnu i uigranu momčad. Iskaču dva imena. Centar Šimović i bek Češković. Njih dvojica su u stanju razbiti svačiju obranu ako im se dopusti. Bitan kotačić u sastavu im je i Sinjanin Josip Blajić koji je na po sezone stigao iz Cibone. On dobro razigrava i poentira tako da i na njega moramo pripaziti. Pored te trojice imaju igrače poput Pehara, Surine, Cinca, Kučine što potvrđuje da nas čeka iznimno težak zadatak.
Jeste li konačno kompletni?
– Nismo, izgleda da Ramljak još nije spreman za participaciju na parketu, no ostali su zdravi tako da možemo raspolagati sa širom klupom nego što je to bio slučaj u većini utakmica ove sezone. Vjerujem da će naši igrači biti na visini zadatka te da će poznatom borbenošću i agresivnošću uspjeti nametnuti se protiv ponavljam vrlo dobrih Riječana – za kraj je kazao Perić.


 BESPLATAN ULAZ DO KRAJA SEZONE




Za navijače Sonik-Puntamike iz uprave kluba je stigla lijepa vijest, pogotovo u ovo recesijsko doba. Naime, odlučeno je da će sve domaće utakmice Puntamičana u Ligi za ostanak biti oslobođene naplaćivanja ulaznica. Stoga svi koji vole Sonik-Puntamiku i košarku oćenito pravac Jazina i s podrškom pomognite da se zelene družina dočepa bodova spasa.