Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

KK Zadar traži više vremena za dostavu dokumenata

Autor: Hina (H)

27.03.2013. 23:00
KK Zadar traži više vremena za dostavu dokumenata

Foto: PIXSELL



U zamolbi se navodi kako se produljenje roka traži “s uvjerenjem da će se iznaći način rješavanja nelikvidnosti dužnika s ciljem nastavka njegovog poslovanja, a ne njegove likvidacije”


Među nekoliko tisuća tvrtki koje su do sada Financijskoj agenciji (Fina) predali prijedlog za pokretanje postupka predstečajne nagodbe je i Košarkaški klub Zadar d.d., koji u prijedlogu Fini navodi da duguje više od 10 milijuna kuna.
KK Zadar je prijedlog Fini predao početkom veljače ove godine, kada su i nastupili uvjeti za pokretanje postupka predstečajne nagodbe tog dioničkog društva s 20 zaposlenika.
Uz izjavu da eventualna sklopljena nagodba neće utjecati na tražbine radnika, prijedlogu je priložena i preslika prijave u sudski registar Odluke Uprave o povećanju temeljnog kapitala KK Zadra od 31. siječnja ove godine, i to s dotadašnjih 6 milijuna kuna, na 44,6 milijuna kuna. Povećanje temeljnog kapitala, stoji u tom dokumentu, provedeno je pretvaranjem tražbina u uloge te izdavanjem 154.526 novih dionica.
Tako su, pretvaranjem tražbina u vlasnički udio, u vlasničku strukturu KK Zadra d.d. ušli Grad Zadar, Tankerska plovidba, Tankerkomerc, Tvornica kruha Zadar i tvrtka Marine Dalmacija iz Zadra.
Prije otvaranja postupka predstečajne nagodbe, Nagodbeno vijeće Fine pozvalo je KK Zadar da zakonom propisanim dokumentima dopuni svoj zahtjev, a početkom ožujka je donijelo i rješenje o privremenoj mjeri, po kojoj Fina mora na 30 dana obustaviti postupke ovrhe i osiguranja pokrenute nad KK Zadrom.
Uz ostalo, KK Zadar je tražio i produljenje roka za dostavu potrebnih dokumenata, a u zamolbi se navodi kako se produljenje roka traži “s uvjerenjem da će se u konkretnom slučaju iznaći i način rješavanja nelikvidnosti dužnika s ciljem nastavka njegovog poslovanja, a ne njegove likvidacije”.


 TRAŽBINE PRETVORILI U DIONICE




Grad Zadar je za više od 32,9 milijuna kuna stekao 131.814 novoizdanih dionica, što čini 73,8 posto. Tražbine Tankerske plovidbe iznosile su 4,02 milijuna kuna, a ‘pretvorene’ su u 16.080 dionica (9 posto), tražbine Tankerkomerca, od 844 tisuća kuna u 3.376 dionica (1,89 posto), dok je tvrtka Marina Dalmacija za svojih 710 tisuća kuna potraživanja dobila 2.840 dionica (1,59 posto). Za 104 tisuća kuna duga Tvornica kruha Zadar stekla je pak 416 novoizdanih dionica KK Zadra (0,23 posto).