Ulje za piti i isti

Slika korisnika admin
Autor: 

Polemika o bodulskom ulju zahuktava se u zadarskom novinstvu. Prihvatili su je i stručnjaci i laici.

Reagiranja su došla čak iz Kanade, Australije i Amerike.

Neka su objavljena, neka su poslana izravno meni.

I jedni i drugi pokazuju veliki interes da se spasi i održi proizvodnja otočnog ulja i njegova posebna vrijednost. Navodim nekoliko znakovitih potrošačkih opisa tog ulja.

To ulje je tečno. Može ga se piti i jesti. Paše uz gotovo sva jela. Poboljšava okus i daje punoću okusa. Ugodnog je vonja. Ne zanemarite njegovu boju poručuju potrošači.

Hrvatska proizvodnja otočnog ulja je mala i bit će još manja, ako je ograničavamo nekim nepotrebnim mjerama u pravilnicima.

Svo naše otočno ulje proda se po vrlo visokim cijenama, jer je traženo i jer ga nedostaje. Po svoj prilici bit će ga i manje, ali cijena će mu rasti. Veliki broj iseljenika u Europi i širom svijeta traži takvo ulje, ali količine i distribuciju treba tek uglaviti.

Ulja suvremene prerade, premda su fina i rafinirana, dobra su i sve više tražena kao začinska i aromatična. Daju mnoštvo mirisnih komponenti i plemenite su gorčine.

Oba ova ulja dobro je imati u jedinstvenoj ponudi dviju tržnih niša.

Ali jedna i druga niša traži jedinstvenu znamku.

Naravno, sve stručne zahtjeve i pravilnike treba poštovati, ali samo u onom dijelu, gdje se propisuju minimalni uvjeti za stavljanje proizvoda na tržište, čuvajući zdravlje potrošača. Ostale vrijednosti treba sadržavati naljepnica na boci, od proizvođača, zadruge, uz potvrdu ustanove o kakvoći svakog proizvoda, kako bi se potrošači mogli odrediti i izabrati najbolje što su naumili.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno